Kasper Schepers e pe val

Kasper Schepers e pe val
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

•    Odată cu nava, a primit botezul şi directorul general interimar al şantierului, care se află la prima lansare în noua funcţie

Ieri, la Şantierul Naval Damen SA din Galaţi a fost lansată la apă o nouă navă. Botezul valurilor l-a primit de la „naşa” Iulia care, realmente şi spectaculos îmbujorată, şi-a manifestat satisfacţia în limba engleză, cu traducerea aferentă. Adică undeva pe la „jumătate drumului” dintre româneasca muncitorilor şi olandeza patronilor.

La eveniment au participat câteva sute dintre angajaţii Damen, numeroşi „civili” (am aflat că sunt, conform unei tradiţii foarte vechi, membri de familie ai muncitorilor), presă, conducerea şantierului. „Este ultima lansare de navă din acest an şi suntem foarte mândri de ceea ce am realizat”, a declarat noul director general (interimar) al şantierului (din 4 decembrie), olandezul Kees de Ruiter. De altfel, directorul general de Ruiter este la prima lui lansare de navă în această calitate, deci se poate că nu numai nava ci şi domnia-sa a primit botezul.

Nava proapăt „predată” Dunării (apoi mărilor şi oceanelor, desigur) se numeşte „Kaspar Schepers” şi este comandată de firma germană HS Schiffahrt Gmbh&Co.KG. Este nava cu numărul 18 dintr-un „serial” de 22. De asemenea, este al şaselea vapor din serie care poartă numele unui membru al familiei patronului firmei beneficiare: Schepers.

Lansarea a decurs fără incidente, chiar dacă au fost ceva emoţii deoarece a fost o lansare spectaculoasă, prin alunecare pe cale.

„Kaspar Schepers” este portcontainer, are 140,6 metri lungime, 21,8 metru lăţime, un pescaj de 7,3 metri şi o greutate de 9300 tdw. Chiar dacă are o motorizare de excepţie, nu putem să nu-i urăm tradiţionalul „Vânt bun din pupa!”.

Citit 1622 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.