Scandal cu leşin la Teatrul Muzical

Scandal cu leşin la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un nou scandal a zguduit ieri din temelii Teatrul Muzical „Nae Leonard”, şi aşa încercat de probleme.

După cum am aflat pe surse, managerul demisionar Florin Melinte, aflat oficial în concediu medical, cară de câteva zile documente, lucruri personale ambalate în tot felul de cutii şi cutiuţe, dar şi mobilă (?!) din Muzical. Salariaţii nu au îndrăznit să-l oprească, de frică. Şi, aşa cum mărturisesc pe la colţuri, se simt ca în celebrele închisori Alcatraz sau Guantanamo, pentru că în birourile administraţiei se intră pe bază de cartelă, asta în condiţiile în care sistemul de acces pe bază de amprentă digitală s-a defectat. Angajaţii nu-şi pot explica de ce, aflat în concediu medical, Florin Melinte vine la Teatru. Şi îşi amintesc că, ori de câte ori se întâmpla ca unul dintre ei să intre în concediu de boală, managerul Melinte le trimitea întotdeauna comisia acasă, ca să-i verifice. Potrivit surselor noastre, ieri - Florin Melinte a venit la teatru, ar fi bruscat câţiva salariaţi şi ar fi golit două birouri, lăsându-le numai bune de văruit. Mai mult, spune sursele, Melinte s-ar fi închis în biroul său gol  pentru mai multe ore. Surse din teatru susţin că managerul demisionar ar fi chemat o firmă ca să instaleze noi camere de supraveghere pe lângă cele deja foarte multe existente… inclusiv la toaletă!

Laura Sava a fost transportată la Spitalul Judeţean

Câteva ore mai târziu, Laura Sava, cea care a preluat interimar frâiele Teatrului Muzical „Nae Leonard”, a fost adusă de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă la secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Din primele informaţii, se pare că Laurei Sava i s-a făcut rău, prezentând semne de pierdere a cunoştinţei, şi că a fost nevoie de intervenţia Salvării pentru stabilizarea şi transportarea ei la Judeţean.

Deşi nu se simţea bine deloc şi vocea îi era foarte slabă, contactată telefonic, Laura Sava, a reuşit cu greu să ne explice de ce a ajuns la spital şi ce s-a petrecut ieri în teatru. Directorul interimar ne-a declarat că, într-adevăr, Florin Melinte a venit ieri la teatru pentru a aduce nişte documente, şi că în ultimele zile nu a mai fost prin instituţie. Cât despre mutările din muzical, Laura Sava spune că Melinte i-a cerut administratorului să mute un birou de la administraţie, jos. Laura Sava susţine că Florin Melinte nu a luat nimic din teatru şi că nu a existat vreun scandal. „Am lipsit cam trei sferturi de oră din teatru. Când m-am întors, am găsit în curte o echipă de filmare de la o televiziune locală.

Am intrat în teatru, m-am dus în biroul directorului economic să discut despre Serbările Galaţiului şi spectacolul pe care îl avem la sfârşitul săptămânii. La un moment dat am auzit discuţii pe hol şi spunându-se că presa este la mine în birou. Într-adevăr, era uşa deschisă şi câţiva cameramani filmau interiorul biroului. Am căutat să fiu calmă, să stăpânesc situaţia, mai ales că întotdeauna am avut o relaţie bună cu presa. După ce au plecat am simţit spasme, mi-a amorţit mâna dreaptă, mi s-a făcut rău, colegii s-au speriat şi au chemat salvarea”, ne-a povestit Laura Sava.

Discuţia s-a întrerupt pentru că medicul venise să o consulte.

În loc de concluzii

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco, cel care a provocat demisia lui Florin Melinte, nu a dorit să comenteze prea mult situaţia petrecută ieri la Muzical: „Vă asigur că voi face tot ce este absolut uman ca să fie pace şi linişte în teatru. Voi cere directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea, să verifice cine şi în ce condiţii i-a eliberat certificatul medical lui Melinte care, aflat în concediu medical, vine în fiecare zi la serviciu”. 

Citit 4464 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2011 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.