Reacţii după episodul "trenul groazei": Directorul CFR ar trebui dat afară
Foto: Foto: Sorin Pană

Reacţii după episodul "trenul groazei": Directorul CFR ar trebui dat afară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Victor Paul Dobre: „Eram cat pe-aci să fiu în acel tren” * Dan Nica: „Secretarul de stat responsabil a fost avansat ministru pentru modul exemplar în care s-a descurcat cu trenul acesta” * Mircea Toader: „Când natura e prea puternică…”

Cine este responsabil pentru gălăţenii care au suferit de sete, foame şi frig, îngroziţi în trenul pierdut în iadul alb de zăpadă? Şi ce sancţiuni ar trebui aplicate am încercat să aflăm de la liderii politici ai Galaţiului:

Anchetă serioasă

Liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, consideră că se impune o anchetă serioasă în cadrul CFR, ferindu-se să facă prea multe comentarii, el nefiind „un specialist în problemele CFR-ului”. „Eram cat pe-aci să fiu în acel tren. Eu am plecat duminică spre Capitală, înainte de a se închide drumurile. Am ţinut legătura tot timpul cu domnul secretar de stat Mihai Capră, pentru că erau şi băieţii de la Otelul, dar şi un număr mare de cetăţeni. Din păcate nu sunt un specialist în problemele CFR-ului, dar cred că o anchetă acolo este absolut necesară. Dar o anchetă reala. Trebuie făcut ceva chiar şi din partea prefectului de Galaţi, nu poveşti… CFR are regulamente clare şi precise. Să se verifice şi să se stabilească sancţiuni dacă este cazul. Se spunea că CFR era a doua armată a ţării, nu mai este, dar regulamentele au rămas”, a opinat Victor Paul Dobre.

„Inconştienţă”

Liderul PSD Dan Nica susţine că responsabil este Ministerul Transporturilor: „Nu este posibil să dai drumul unui tren, în câmp, când ştii că este cod portocaliu de viscol. Este inconştienţă ne mai întâlnită. De la Minister, însă, nu ştiu cine ar putea să răspundă dacă secretarul de stat responsabil a fost avansat ministru pentru modul exemplar în care s-a descurcat cu trenul acesta. Directorul CFR ar trebui dat afară. Am aflat din surse sigure, din interior că există 40 de freze feroviare, dar numai trei sunt în funcţiune, pentru că s-a considerat că nu este nevoie de toate. Din punctul meu de vedere este un caz extrem de grav. Faptul că noul ministru al Transporturilor nu a spus nimic despre cum au mers trenurile în România în această perioadă şi despre sutele de gălăţeni care au stat 60 de ore în câmp dovedeşte un singur lucru: că nu le pasă. Dacă ar fi fost însă alegeri şi ar fi avut nevoie de voturi cu siguranţă situaţia ar fi fost alta”, spune Dan Nica.

„Forţa naturii”

Liderul PDL Mircea Toader, este de părere că trenul a plecat totuşi din Galaţi deoarece era singura cale de a se ajunge la Bucureşti: „A fost o situaţie de urgenţă, nimeni nu s-a aşteptat să se blocheze trenul. Ministerul Transporturilor a făcut tot ce s-a putut, acum depinde şi de înţelegerea oamenilor. Nu a fost rea voinţă din partea nimănui. Când natura e prea puternică ai un singur ţel: viaţa oamenilor. Cu siguranţă va fi făcută o analiză în cadrul CFR”, a spus Toader.

Citit 2611 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2012 09:41

Anca Melinte, Marius Chiriliuc

Articole recente - Anca Melinte, Marius Chiriliuc
Scandal cu leşin la Teatrul Muzical

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.