Poliţistul de frontieră Vâlcescu, cercetat de Comisia de disciplină în cazul "Ţigareta de Galaţi"
Foto: Foto: Sorin Pană

Poliţistul de frontieră Vâlcescu, cercetat de Comisia de disciplină în cazul "Ţigareta de Galaţi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Rezultatele anchetei au fost trimise către Serviciul Teritorial Anticorupţie Galaţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Galaţi”, ne-a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (I.G.P.F.) din România a dispus constituirea comisiei de disciplină pentru investigarea modului în care şeful de tură Leornard Vâlcescu de la Poliţia de Frontieră Oancea şi-a organizat dispozitivul în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, când au fost introduse ilegal în ţară, peste frontiera verde, 422.572 de pachete de ţigări.

Potrivit unui răspuns oficial al I.G.P.F. la solictarea „Vieţii libere”, comisia de disciplină are rolul „stabilirii existenţei/inexistenţei vinovăţiei în comiterea abaterii disciplinare de ˝neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici, precum şi neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute în fişa postului˝”.

Poliţia de Frontieră nu a oferit, deocamdată, presei informaţii precise cu privire la rezultatul anchetei disciplinare efectuate în cazul activităţii ofiţerului Leonard Vâlcescu. Aflăm, însă, că aceste informaţii au fost deja comunicate altor instituţii.

„I.G.P.F. a informat cu privire la rezultatul verificărilor Serviciul Teritorial Anticorupţie Galaţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Galaţi”, se arată în comunicatul citat.

Şeful de tură s-a întors la serviciu

Şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F.) Galaţi, comisarul-şef Ion Lungu a precizat pentru „Viaţa liberă” că Leonard Vâlcescu s-a întors la serviciu, dar că el este în continuare cercetat disciplinar. Potrivit lui Ion Lungu, şeful de tură este cel are organizează dispozitivul pentru asigurarea frontierei, urmând ca şeful de sector să avizeze planul.

„În noaptea de 5 spre 6 noimebrie, şeful de tură nu a respectat organizarea aprobată a dispozitivului şi a orientat aparatele de termoviziune pe alte direcţii decât cele stabilite iniţial, deşi nu avea informaţii că în zonele pe care le viza ar urma să se petreacă evenimente”, a declarat Ion Lungu.

Click aici pentru a descărca răspunsul oficial transmis de către IGPF în cazul lui Leonard Vâlcescu

Citit 3172 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.