Mutare de la Constanţa la Galaţi - Nou adjunct la Inspectoratul Judeţean de Poliţie?
Foto: Foto: www.cugetliber.ro

Mutare de la Constanţa la Galaţi - Nou adjunct la Inspectoratul Judeţean de Poliţie?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarul-şef Dorin Colidiuc, fost adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, ar putea deveni adjunct al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Galaţi. Potrivit ziarului Ziua de Constanţa”, Colidiuc ar urma să vină la Galaţi „pe o funcţie similară celei deţinute la IPJ Constanţa”.  Ar urma, deci, să ocupe unul dintre cele două posturi de adjunct în structura poliţienească gălăţeană.

Contactat telefonic în cursul după-amiezii de ieri, şeful IPJ Galaţi, comisarul Dănuţ Lefter, ne-a declarat: „Nu am fost informat cu privire la acest lucru. Nu am, în acest moment, date cu privire la acest subiect”.

În acest context, amintim faptul că unul dintre adjuncţii IPJ, comisarul şef Doru Geru, aflat în concediu medical, potrivit şefului IPJ, are ordinul de demitere semnat. 

Potrivit ziariştlor de la Constanţa, comisarul-şef Dorin Colidiuc a fost sancţionat în anul 2007 de către superiori „pentru că nu s-ar fi implicat în ancheta care-l viza pe Cristian Gherghişan, unul dintre numele cu rezonanţă în lumea underground constănţeană”. Sursa citată mai precizează că la acel moment s-a propus înlocuirea din funcţie a lui Colidiuc  pentru management defectuos, trecerea sa pe o funcţie de specialist şi diminuarea salariului pentru o perioadă de trei luni. Acelaşi ziar menţionează că Dorin Colidiuc nu a fost mulţumit de decizii şi a dat în judecată Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Conform Portalului Curţii de Apel Constanţa, comisarul-şef a câştigat procesul şi drept urmare, trebuie repus într-o funcţie similară celei pe care a deţinut-o.

Pe de altă parte, ziarul „Cuget Liber” scrie că, în baza unui referat întocmit în 2010, Dorin Colidiuc a fost acuzat că a refuzat să se deplaseze la Mangalia şi să coordoneze la faţa locului ancheta în cazul unui jaf armat produs la o casă de pariuri.

Citit 2849 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2011 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.