Contrabandişti şi pirotehnişti de ocazie

Contrabandişti şi pirotehnişti de ocazie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 19 - 21 decembrie 2011, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectorarul de Poliţie al Judeţului Galaţi au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comercializării ilegale a articolelor pirotehnice.

Astfel, în urma efectuării unor percheziţii domiciliare, poliţiştii au găsit la locuinţele numiţilor Adrian Ţ., de 17 ani, Sava M., de 43 ani, ambii din Galaţi şi Panait N., de 44 ani, din comuna Frumuşiţa, articole pirotehnice din categoriile I şi II, precum şi ţigarete pentru care cei în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.

De asemenea, în urma exploatării unei informaţii, poliţiştii l-au depistat pe raza municipiului Galaţi pe Sorin G., de 27 ani, din comuna Cudalbi, care transporta cu autoturismul personal articole pirotehnice de categoriile I şi II, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate în vederea confiscării opt baterii din categoria a II-a de la 24 la 36 focuri fiecare, 500 pocnitori din categoria a II-a, 7.600 pocnitori din categoria a I-a, 113 rachete diferite mărimi din categoria a II-a, 129 pachete de ţigarete netimbrate şi 40 pachete de ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova. Faţă de cei în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu articole pirotehnice şi contrabandă calificată.

Citit 1689 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.