Descindere de amploare pentru destructurarea unui grup infracţional

Descindere de amploare pentru destructurarea unui grup infracţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe persoane au fost aduse la audieri în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în cursul zilei de duminică. Percheziţiile, 15 la număr, au fost efectuate la Iveşti, Lieşti, Griviţa şi în Galaţi, de către procurorii D.I.I.C.O.T Serviciul Teritorial Galaţi şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Galaţi şi Brăila şi cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi.

Acţiunile au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat care, în perioada 2009 – 2011 a înfiinţat mai multe societăţi comerciale pe numele unor persoane interpuse, prin intermediul cărora se desfăşurau activităţi comerciale, fără ca acestea să fie evidenţiate în contabilitate. În urma descinderilor, 21 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări şi, în urma audierilor, şapte dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de azi să fi prezentate Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul cauzat statului se ridică la aproximativ 1,5 milioane euro, iar pentru recuperarea acestuia s-a aplicat sechestru asigurător pe patru imobile şi opt automobile de lux. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării.

CITEŞTE ŞI:

Descinderi şi maşini confiscate la Iveşti

Citit 2375 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2012 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.