ArcelorMittal Galaţi, fruntaş la „situaţii deosebite” de mediu

ArcelorMittal Galaţi, fruntaş la „situaţii deosebite” de mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal a fost unul dintre obiectivele cele mai supravegheate, anul trecut, de către Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu. Numele companiei apare des în lista situaţiilor „deosebite întâmpinate în 2008”.

În privinţa modului de gestionare a deşeurilor, comisarii de mediu au făcut referire la exploatarea Haldei de zgură din SC ArcelorMittal Galaţi SA de persoane neautorizate, situaţie care, spun comisarii, s-ar fi rezolvat prin autorizarea a trei agenţi economici. O altă problemă semnalată se referă la obturarea scurgerii apelor din Mălina-Nord în Mălina-Sud datorită alunecării Haldei de zgură, precum şi emisiile de gaze şi pulberi în zona Bateriilor de cocsificare din SC ArcelorMittal Galaţi SA, datorate uzurii avansate.

Comisarii de mediu au raportat şi alte situaţii întâlnite pe teren: depozitarea deşeurilor animaliere vegetale din localităţile rurale în locuri nepermise, nerefolosirea în totalitate a deşeurilor vegetale şi a gunoiului de grajd la fertilizarea solurilor şi depozitarea la rampele de gunoi, neasigurarea selectării deşeurilor (menajere, animaliere, industriale) înainte de depozitare – mai puţin pentru majoritatea agenţilor economici, eroziunea solurilor în zonele nord-estice ale judeţului, din cauza exploatării agricole necorespunzătoare şi a lipsei împăduririlor şi eroziunea malurilor la Siret şi Dunăre.

Citit 2076 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.