Moldovean împuşcat la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier

 Moldovean împuşcat la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică dimineaţă, în jurul orei 10.30, Roman V., de 23 de ani, cetăţean din Republica Moldova, a încercat să intre în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier. Inspectorii vamali au vrut să verifice maşina, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, şi l-au condus pe Roman V. la garaj. La scurt timp după ce a început controlul, cetăţeanul moldovean a demarat în trombă deschizând cu spatele maşinii uşile clădirii, ignorând somaţiile de oprire, încercând să se întoarcă în Republica Moldova. A fost anunţat poliţistul de frontieră, care a reuşit să declanşeze dispozitivul antipneu de pe sensul de ieşire din ţară, dar în momentul în care a încercat să îl declanşeze şi pe cel de pe sensul de intrare, pentru a bloca efectiv maşina, Roman V. a efectuat o manevră de evitare a dispozitivului, a intrat pe contrasens, a pierdut controlul autoturismului şi s-a lovit de parapetul podului. „Când poliţistul a ajuns în dreptul portierei stânga faţă, şoferul a efectuat o manevră de mers înapoi, după care s-a îndreptat spre poliţist, încercând să-l lovească. Pentru a evita pericolul, poliţistul l-a somat verbal pe Roman V., dar, deoarece acesta nu s-a supus somaţiei, a fost nevoit să tragă un foc de armă în zona pneurilor, respectând prevederile legale în vigoare şi încercând să se eschiveze pentru a nu fi lovit”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Concomitent au fost anunţate autorităţile de graniţă ale Republicii Moldova pentru a proceda la oprirea cetăţeanului moldovean şi  la luarea măsurilor legale. Poliţiştii de frontieră gălăţeni au fost informaţi de omologii din Republica Moldova că autoturismul a fost oprit şi Roman V. a fost transportat la spital pentru investigaţii, deoarece avea o rană provenită de la o armă de foc. În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite disimulate în locaşuri special amenajate în praguri şi podea ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova. Cercetările continuă, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecinţă.

Citit 2494 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2012 21:11

2 comentarii

 • postat de Ion
  Marți, 17 Ianuarie 2012 15:26
  De la Est moldovenii sunt impuscati de rusi la vest de catre fratii de sange.
  Da dupa cum stiu in masina tanarul avea contrabanda cu tigari dar politistul nu are nici un drept sa traga intr-o persooana neanarmata.
  Trage in aer trage in roti, motor etc. nu trage in persoana. Unde era sa fuga ca sa nu fie gasit ?
  Asa sunt unii romani fata de cei din Moldova. Ii vand, ii tradeaza cand au arma in mana si legea din partea lor ii omoara.
  Asa a ajunt tara dispecata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de io
  Luni, 16 Ianuarie 2012 22:30
  ma mir ca inca nu-i cercetat politistul. La noi totul e posibil
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.