Zeci de gălăţeni continuă să iasă în stradă

Zeci de gălăţeni continuă să iasă în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii spun că vor continua să iasă în stradă, chiar dacă Raed Arafat  a revenit la Ministerul Sănătăţii    

A patra zi de proteste la Galaţi nu a mai reuşit să scoată în stradă acelaşi număr de gălăţeni ca în zilele din urmă. Marţi, în jurul orei 17.00, adică la patru ore de la începerea protestului autorizat, la Prefectură erau puţin peste 60 de oameni, majoritatea pensionari. La aceştia se mai adăugau alte 20 de persoane care se aflau la casa de Cultură a Sindicatelor, aceştia din urmă adunându-se spontan.

Conform tradiţiei deja, cei de la Păpădie au plecat în marş pe străzile oraşului, în timp ce pensionarii de la Prefectură au rămas pe loc. Deşi cele două grupuri de manifestanţi sunt diferite – cei de la Prefectură fiind, majoritatea, pensionari, iar cei de la Păpădie, revoluţionari şi tineri – mesajul lor a fost unul comun: „Jos Băsescu, jos Guvernul Boc”.

Mesaj către senatorul Marius Necula

Deşi aflaseră că doctorul Raed Arafat se va reîntoarce la Ministerul Sănătăţii, gălăţenii au spus că nu vor renunţa la proteste, căci, spun ei, nemulţumirile lor nu se referă doar la acest aspect punctual, ci în general la viaţa grea pe care o duc, rezultat al măsurilor actualei puteri. Cu un bandaj pe gură, pentru  că „aşa îi place Guvernului să protestăm: tăcând, că dacă zicem ceva, suntem golani”, un protestatar afişa un panou pe care scria cu litere de-o şchioapă:” Tot guvernul fură/Eu sunt român şi tac din gură/sunt şomer dar trăiesc bine/mulţi români trăiesc ca mine/Tac chitic, dar trăiesc bine?/Guvernul vă pune taxe/Fraţi români, nu staţi în case!”. 

Alături de el, un alt pensionar supărat a dat citire unei scrisori către senatorul Marius Necula: ”în seara zilei de 16.01. 2012 la Realitatea aţi afirmat că protestatarii sunt susţinători ai echipei de fotbal care încearcă să scoată oamenii din case. De fapt, sunt pensionari, şomeri, elevi studenţi, muncitori intelectuali şi alte categorii care au ajuns la limita sărăciei din cauza guvernării dumneavoastră… (…) să vă fie ruşine, domnule Necula!”.

„Dorinţa mea este ca în acest an, fiind unul electoral, partidele şi alte organizaţii să nu se mai chinuie să ne momească cu câte un litru de ulei sau un kg. de zahăr, pentru că nu mai merge aşa! Pensionarii nu vor milă, vor doar dreptul care li se cuvine: dreptul la o viaţă decentă!”, a strigat Cristea Toader, liderul Alianţei Europensionarilor din Galaţi.

Citit 2142 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2012 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.