24 ianuarie, la Tecuci: Între propagandă politică şi spirit protestatar

24 ianuarie, la Tecuci: Între propagandă politică şi spirit protestatar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situată în faţa Primăriei din Tecuci, a fost locul unde s-au adunat peste 300 de tecuceni, pentru sărbătorirea zilei de 24 ianuarie. Cel puţin acesta era motivul care venea în mintea oricărui trecător, care nu avea curiozitatea să se apropie de mulţime şi să întrebe pentru ce s-au strâns acei oameni în faţa Municipalităţii. Pentru cineva mai curios, însă, lucrurile prindeau un cu totul alt contur. Odată ce te apropiai de mulţime, observai că spiritul Unirii fusese înlocuit, în mare parte, de propaganda unui partid politic şi de nedumerirea oamenilor de pe margine. Obişnuita horă în jurul statuii domnitorului Unirii din 1859 a fost formată aproape exclusiv din membri ai Partidului Verde, dacă este să judecăm după inscripţiile de pe hainele lor. Trecând peste contradicţia legată de sentimentele naţionaliste ale unui partid de stânga, putem observa doar ipocrizia unora, care înţeleg să deturneze semnificaţia unui eveniment, pentru a-şi face reclamă politică.

Alături de participanţii la horă, mulţimea era formată şi din câteva grupuri de copii dezorientaţi, imagine ştearsă a unor vremuri apuse.

Întrebaţi de ce au venit în această zi în faţa primăriei, trei bărbaţi ne-au răspuns că s-au săturat de actuala conducere şi că au ieşit ca să protesteze. Nici un cuvânt despre 24 ianuarie, însă.

Citit 2407 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2012 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.