UPDATE Şcoli închise: Peste o mie de elevi gălăţeni stau acasă

UPDATE Şcoli închise: Peste o mie de elevi gălăţeni stau acasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE - Din cauza vremii nefavorabile, 1043 de elevi din judeţul Galaţi nu merg la şcoală.

 „A fost oprită activitatea în şapte şcoli şi o grădiniţă din localităţile Nicoreşti, Cuca şi Băleni”, ne-a spus căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt de la ISU Galaţi. Conform declaraţiilor lui Eugen Chiriţă, elevii nu vor merge la şcoală până „la restabilirea stării de normalitate”.


UPDATE - Cei 144 de oameni salvaţi de poliţişti, lucrătorii ISU şi drumari, noaptea trecută, de pe DN 24 D, unde rămăseseră blocaţi în zăpadă încă nu au plecat de la Primăria comunei Cuca, acolo unde au şi înnoptat.

Potrivit viceprimarului Costică Ştefan, şase maşini au plecat către Rediu, cu un utilaj de deszăpezire înainte, iar de acolo încearcă să meargă pe traseul Suhurlui-Pechea-Izvoarele şi să intre apoi pe DN 25 pentru a ajunge la Galaţi. „Însă cea mai mare parte a oamenilor este în continuare la primărie, unde este cald. Probabil vor putea pleca cu utilajele de deszăpezire, în coloană, spre Galaţi, în jurul orei 12.00 sau 13.00”, a mai spus viceprimarul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, căpitanul Eugen Chiriţă, cele mai afectate localităţi în ceea ce priveşte blocarea circulaţiei rutiere sunt: Băleni, Cuca, Vârlezi, Călmăţui şi Griviţa. În continuare, din cauza viscolului puternic, rămân închise DN24D şi 13  drumuri judeţene. În cursul nopţii, s-a acţionat pentru deblocarea a 45 autovehicule pe DN24D, între localităţile Cuca şi Vârlezi, din care: 40 de autoturisme,2 microbuze pentru transport persoane, 3 microbuze transport marfă; o ambulanţă pe DJ 251G, în apropierea localităţii Corni; un autovehicul pe DJ 253, între localităţile Umbrăreşti - Cudalbi; un autoturism pe DJ 251A, la intrarea în localitatea Corod; o ambulanţă pe DJ 251, între localităţile Pechea şi Costache Negri; un autovehicul pe DJ 253, între localităţile Băleni şi Cudalbi; o  ambulanţă pe DJ 251B, între localităţile Bălăşeşti şi Bălăbăneşti.

În total, azi noapte, au fost salvate 144 persoane ramase blocate pe DN 24D, dintre localităţile Cuca şi Vârlezi, care au fost adăpostite la sediul primăriei din localitatea Cuca unde li s-a asigurat două încăperi încălzite pentru odihnă, până la deblocarea drumului, alte 4 persoane au fost cazate la sediul primăriei din localitatea Băleni.

Nu s-au înregistrat alte probleme în alimentarea localităţilor cu energie electrică.


UPDATE - Poliţiştii gălăţeni, lucrătorii ISU şi drumarii din judeţul Galaţi au lucrat toată noaptea pentru a salva 144 de persoane din maşinile blocate în zăpadă, pe DN 24 D Galaţi-Bârlad.  Toate persoanele – din care şi doi copii şi o femeie însărcinată – au fost aduse, pe rând, la Primăria din Cuca, iar patru oameni au fost duşi la Primăria Băleni. Potrivit viceprimarului comunei Cuca, Costică Ştefan, oamenii se simt bine şi nu au probleme de sănătate. „Au început să fie aduşi de aseară, de la ora 21.00 şi până în jurul orei 3 dimineaţa. I-am primit în birouri, pe holuri,  pe unde am avut loc şi în sala de festivităţi. Le-am făcut focul în birourile primăriei, le dăm ceai cald iar pe la 5.00 le-am oferit pâine caldă. Am întins şi nişte paturi prin birouri, ca să se poată odihni”, ne-a spus viceprimarul. Acesta a estimat că în jurul orei 10.30, persoanele vor putrea pleca către Galaţi, pe DN 24 D, cu maşinile de deszăpezire înainte.


144 de persoane, din care 2 copii au înnoptat la Primăriile Cuca şi Băleni (patru persoane la Băleni), după ce viscolul i-a surprins în maşini şi acestea au rămas blocate pe DN 24 D, care a fost închis circulaţiei de aseară, de la ora 21.00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, locotenent Eugen Chiriţă, toate persoanele au primit ceai cald şi găzduire în camere încălzite,  pentru a trece noaptea cu bine. În această dimineaţă utilajele de deszăpezire se concentrează pentru deblocarea DN 24 D, pentru ca toate persoanele blocate în zona Băleni – Cuca să poată fi aduse la Galaţi. Tot în cursul nopţii, două ambulanţe au ajuns la pacienţi (pe DJ 251 Pechea-Costache Negri şi pe DJ 251 G Corni) numai după ce utilajele de deszăpezire au intervenit pentru degajarea drumurilor, a mai adăugat reprezentantul ISU.

La această oră se acţionează în continuare cu utilaje de deszăpezire pentru deblocarea drumurilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Cristina Tatulici, sunt blocate 1 drum naţional şi 13 drumuri judeţene:

DN 24D Galaţi – Cuca – Bârlad;

DJ 242D Băneasa – Suceveni;

DJ 242E Băneasa -  Roşcani – Oancea;

DJ 251B Bălăşeşti – DN 24D ( Bălăbăneşti );

DJ 251 Pechea – Costache Negri;

DJ 251C Smulţi – Crăieşti;

DJ 251F Drăguşeni – Smulţi;

DJ 251G Vârlezi – Corni – Măcişeni – Valea Mărului;

DJ 251H Corod – Valea Mărului;

DJ 252J – Braniştea – Vizureşti – Ţepu;

DJ 253 Umbrăreşti – Cudalbi – Băleni – Viile;

DJ 254 Iveşti – Călmăţui – Griviţa – Costache Negri;

DJ255 Rediu – Cuca;

DJ 261A – DN 24D – Scânteieşti.

Poliţie Judeţeană mai informează că în continuare se circulă în condiţii de iarnă pe DN 25 Galaţi – Tecuci şi DN 26 Galaţi – Tg. Bujor – Oancea. Poliţia recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar, pentru că orice deplasare, în astfel de condiţii meteorologice, implică mari riscuri. De asemenea, cei care aleg să se deplaseze cu autoturismul sunt rugaţi să-l  echipeze corespunzător şi să circule cu atenţie sporită.

Citeşte şi:

Trenul Bucureşti Nord - Galaţi a fost anulat / Întârzieri de peste o oră

Şaisprezece curse de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa au fost anulate

Codul portocaliu va fi prelungit şi după ora 18.00 / Boc cere intervenţia tancurilor cu şenile

 

Citit 6305 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2012 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.