Localităţi izolate de vremea rea
Foto: Foto: Sorin Pană

Localităţi izolate de vremea rea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a raportat 30 de drumuri judeţene blocate de zăpadă. Mai multe localităţi din judeţ sunt blocate din cauza vremii nefavorabile. Am luat legătura, telefonic, cu câţiva primari din comunele afectate pentru a afla care este situaţia oamenilor.

Valea Mărului – izolată total

Primarul de la valea Mărului, Virgil Doca, este foarte supărat pentru că localitatea pe care o conduce este complet izolată. „Nu se intră, nu se iese din Valea Mărului. Dacă, Doamne fereşte, avem nevoie de o ambulanţă nu ştim ce vom face. Astăzi (n.r. ieri), de exemplu, am avut şi un incendiu. Ne-am chinuit noi să îl stingem pentru că nu aveau cum să ajungă pompierii. Ba mai mult, pentru ca omul respectiv să nu moară de frig ne-am apucat să îi facem o sobă nouă în casă pentru că pe cea vechea am dărâmat-o. Bine măcar că nu avem probleme cu apa şi cu lumina.

Am avut noroc de domnul Tuchiluş (n.r. administratorul unei societăţi) care ne-a ajutat şi i-a adăpostit pe cei care lucrează la noi în comună dar sunt din alte localităţi. La noi nu se poate ajunge nici măcar cu o maşină 4X4. Poate ar fi mai bine să ne întoarcem pe vremea bunicilor şi să folosim sania cu cai”, ne-a spus primarul.

Virgil Doca este foarte supărat şi pe autorităţile de la judeţ: „Cine va deconta banii pe motorina pe care am folosit-o pentru deblocarea drumurilor? Am folosit utilajele de la primărie pentru a asigura deszăpezirea. Buldoescavatorul a lucrat continuu pentru a se asigura că nu rămâne nimeni blocat între localităţi”, a conchis primarul.

Se circulă de la Bălăbăneşti la Bârlad

Primarul Dorin Codreanu este mulţumit că în Bălăbăneşti nu sunt probleme. „Nu se poate circula spre Bereşti, dar se poate ajunge la Bârlad. Nu avem probleme cu aprovizionarea pentru că drumul spre Bârlad este deschis. Nu avem probleme deosebite nici cu apa, nici cu energia electrică. Nu suntem izolaţi, aşa că nu avem de ce să ne plângem”, ne-a spus primarul.

Maşini înzăpezite la Matca

Zăpada şi viscolul au creat probleme şi la Matca. „Sunt foarte supărat pe autorităţi. Nu am văzut nici un utilaj care să lucreze pe drumurile judeţene dintre Matca şi Tecuci sau pe cel care duce la Corod. Astăzi (n.r. – ieri) am avut zece maşini înzăpezite. Ne-am chinuit cu utilajele primăriei să le scoatem din zăpadă. Din fericire ambulanţele pot ajunge la noi. Pentru siguranţa pacienţilor am pus la dispoziţia ambulanţelor şi un utilaj de deszăpezire care să le însoţească.În Matca însă nu sunt probleme nici cu aprovizionarea, nici cu apa potabilă”, ne-a declarat primarul de la Matca, Nelu Costea.

Vreme suportabilă la Oancea

Am luat legătura şi cu primarul de la Oancea, Victor Chiriloaie, care ne-a spus că totul este sub control: „Ninge uşor şi viscoleşte, dar suportabil. Am reuşit să deszăpezim toate drumurile din comună. Am avut probleme cu câţiva stâlpi, dar au venit cei de la Electrica să-i înlocuiască. Le-am pus la dispoziţie utilaje şi oameni pentru a reuşi să rezolve problema. Avem lemne suficiente pentru şcoală, unde există şi un grup electrogen pentru a asigura căldura în caz că se opreşte curentul electric. Ne-au venit şi maşinile cu pâine. Avem blocat drumul spre Roşcani, dar spre Galaţi se poate circula. Am înţeles că există ceva probleme între Stoicani şi Folteşti, dar se poate circula pentru a asigura aprovizionarea”, ne-a spus primarul din Oancea. Am încercat să luăm legătura şi cu primărul din Nămoloasa, acolo unde ieri dimineaţă erau 300 de gospodării fără curent electric, dar nu am reuşit. Probabil, problemele create de vreme şi-au pus amprenta şi pe reţelele telefonice din zonă.

Citit 1518 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.