Patru locomotive nu reuşesc să scoată din nămeţi trenul înzăpezit. CFR: Nu avem soluţii!

Patru locomotive nu  reuşesc să scoată din nămeţi trenul înzăpezit. CFR: Nu avem soluţii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 20:50 - Trenul care a plecat luni din Galaţi spre Bucureşti a rămas blocat din nou în nămeţi. După ce a petrecut aproape o zi întreagă în comuna buzoiană C. A. Rosetti înainte de a se lua decizia readucerii lui la Galaţi, trenul s-a înţepenit la câţiva kilometri de localitatea brăileană Făurei. Patru locomotive au încercat, în zadar, să-l scoată de acolo. "La doi-trei kilometri de la Făurei, trenul s-a blocat şi cele patru locomotive nu l-au mai putut mişca. Au îngheţat saboţii pe roţi, a îngheţat timoneria de frână...", a declarat marţi, la ora 20.30, directorul Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii al CFR SA, Ionel Filimon. "N-am soluţii", a mărturisit acesta.

Oficialul a contactat Comandamentul de Iarnă de la Bucureşti, însă răspunsul este încă aşteptat. "Am vorbit şi la Comandamentul Central. Se analizează. Din fericire, oamenii încă au căldură în tren", a afirmat Ionel Filimon.

Potrivit CFR Călători, aproape 400 de călători, majoritatea din Galaţi, se află în acest tren, format din două garnituri. Una a plecat din Galaţi luni dimineaţă, cu 300 de călători, iar a doua a plecat luni seară, cu 70-80 de oameni, între aceştia numărându-se şi 13 membri ai echipei de fotbal Oţelul. cele două garnituri au făcut joncţiunea luni seară, la Brăila.


 

UPDATE, ORA 20:00: Trenul care ar fi trebuit să ajungă în această seară la Galaţi se află blocat în apropierea haltei Surdila Găiseanca, la câţiva kilometri de Făurei. Există informaţii potrivit cărora se încearcă aducerea unei noi locomotive cu ajutorul căreia trenul să ajungă la Galaţi. 


UPDATE, ora 13.50: În continuare, trenul este blocat în câmp, lângă localitatea C.A. Rosetti. La trei ore după ce s-a luat decizia ca acesta să fie întors la Făurei şi redirecţionat pe ruta Tecuci - Mărăşeşti - Buzău, tot nu s-a reuşit punerea în aplicare a acestei soluţii.


Cele două trenuri care au plecat luni dimineaţă şi luni seară din Galaţi spre Bucureşti şi care au făcut joncţiunea la Brăila se întorc la Galaţi. Garniturile au plecat marţi, în jurul orei 14.30, din comuna buzoiană C. A. Rosetti, unde au întâlnit un sul imens de zăpadă, şi se întorc la Făurei, de unde vor veni la Galaţi.

„Trenul InterRegio 1732, care a plecat luni dimineaţă din Galaţi cu peste 300 de călători la bord şi care a făcut joncţiunea la Brăila cu trenul IntrerRegio 1574, care a plecat luni seară din Galaţi cu 70-80 de călători, au plecat din C. A. Rosetti la ora 14.25, întorcându-se la Făurei. Garnitura se deplasează cu o viteză de 5 km/h şi va ajunge în Făurei în jurul orei 15.30. De acolo, trenul se va întoarce la Galaţi, unde va ajunge în jurul orelor 17.00-18.00”, a declarat, marţi, la ora 15.00, directorul Centrului Comercial de Călători, Ştefan Costin.

Potrivit aceleiaşi surse, călătorii care vor dori să reia călătoria spre Capitală vor fi nevoiţi să aştepte formarea unui alt tren, care va urma ruta Galaţi -Tecuci - Mărăşeşti - Buzău - Ploieşti - Bucureşti.

În trenul care se întoarce la Galaţi se află şi cei nouă fotbalişti de la Oţelul Galaţi, care se îndreptau către aeroportul Băneasa, de unde urmau să plece în cantonament, în Spania.


 

Citeşte şi:

Nouă fotbalişti de la Oţelul sunt de aseară într-un tren blocat în nămeţi, în judeţul Buzău

Prefect Buzău: „Nici cu şenilatele nu putem ajunge la trenul blocat”


 

 

Citit 2990 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 21:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.