Din cauza drumurilor blocate, peste jumătate din farmaciile de la ţară au fost închise

Din cauza drumurilor blocate, peste jumătate din farmaciile de la ţară au fost închise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drumurile blocate, care ne-au creat neplăceri încă de la primele ninsori, au afectat şi programul farmaciilor din judeţ. Cele mai multe probleme au fost în localităţile în care angajaţii farmaciilor nu au mai putut ajunge la punctele de lucru. Din acest motiv, numeroşi bolnavi cronici din localităţile respective, cărora li se terminaseră medicamentele, au fost nevoiţi să-şi întrerupă tratamentele.

Mai mult de jumătate dintre farmacii, închise

„În ultima perioadă, s-a mărit considerabil numărul bolnavilor cronici care au sunat la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, pentru a reclama lipsa medicamentelor din localităţile lor. Avem un număr de 90 de farmacii şi trei drogherii distribuite în cele 65 de unităţi administrativ - teritoriale ale judeţului. Peste jumătate din acestea au avut uşile închise, cât timp drumurile au fost blocate. Majoritatea sunt puncte de lucru ale farmaciilor din municipiile Galaţi şi Tecuci.

70 la sută din personalul care îşi desfăşoară activitatea în aceste puncte de lucru este navetist. De aici decurge şi situaţia dificilă în care ne-am aflat până în urmă cu câteva zile. Multe dintre farmacii nu au putut fi deschise, deoarece angajaţii nu au avut cum să ajungă la lucru”, ne-a explicat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al DJSP Galaţi.

Problema încă persistă

Totuşi, au fost şi câteva situaţii în care angajaţii au ales să doarmă în farmacii, doar pentru a putea asigura accesul la medicamente al bolnavilor din localităţile respective. În momentul de faţă mai există încă farmacii închise, în comunele Corni şi Smulţi şi în câteva localităţi din nordul judeţului.

Din datele de la DJSP Galaţi, 9 din 10 farmacii care îşi desfăşoară activitatea în judeţul nostru au contracte de colaborare încheiate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi, fapt ce le permite să elibereze reţete compensate şi gratuite.

Citit 1185 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2012 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.