Convoi umanitar 4x4 pentru sătenii din Hânţeşti
Foto: Foto: Sorin Pană

Convoi umanitar 4x4 pentru sătenii din Hânţeşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Un convoi format din 12 maşini de teren încarcate cu alimente şi haine a plecat, ieri, în jurul 10.00, din Galaţi şi a înaintat până în satul Hânţeşti unde, deşi principalele căi de acces au fost deschise încă de luni, zeci de săteni sunt şi la această oră blocaţi în case din pricina zăpezii. Acţiunea a fost coordonată de directorul Registrului Auto Roman (RAR) Galaţi, Cătălin Cristache.

“Noi am mers şi duminică în Hânţeşti, traversand câmpul, când drumurile încă nu se deblocaseră. Atunci am adus cu noi în sat circa o tonă de alimente. Am promis atunci că vom reveni, aşa că astăzi ne-am întors. De această dată am cerut ajutorul mai multor persoane care au autovehicule de teren pentru a ne ajuta să transportăm cele circa două tone de alimente pe care le-am strâns în ultimele două zile, prin bunavoinţa celor care au răspuns apelului nostru”, a precizat Cătălin Cristache.

Alimentele, apa potabilă şi hainele strânse în cele două zile de colectă au fost depozitate la şcoala din Hănţeşti. Preotul şi primarul urmează să monitorizeze distribuirea acestora.

Cei 24 de membri ai convoiului nu s-au mulţumit să aducă alimentele în Hânţeşti. Cu sacoşele pline, prin zăpezi care pe alocuri depăşeau un metru, gălăţenii care au bătut cale lungă ca să-şi ajute semenii au  mers până  la cătunul Hereşti, unde zeci de case abia se mai văd din zăpada. În prezenţa preotului din sat, s-au împărţit sacoşele cu alimente oamenilor care trăiesc zi de zi printre nămeţi mai mari decât casa.

În ediţia noastră de mâine, vă vom relata pe larg modul în care oamenii din Hănţeşti şi din cătunul Hereşti  sunt nevoiţi să îşi taie drum prin zăpezi de peste doi metri pentru a supravieţui iernii.

Citit 2091 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.