Copilul dispărut şi găsit miercuri seara a ajuns într-un centru al Protecţiei Copilului

Copilul dispărut şi găsit miercuri seara a ajuns într-un centru al Protecţiei Copilului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Copilul dispărut săptămâna aceasta şi găsit miercuri seara de către poliţişti a fost dus într-un centru al Dirceţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC). Motivul pentru care autorităţile au decis acest lucru ar putea fi acela că băiatul a susţinut că i-a fost frică să se întoarcă acasă de teamă să nu îl bată tatăl său.

„Un fost coleg de la Fundaţia Inimă de Copil l-a văzut pe Ionuţ la televizor şi i-a spus mamei lui că minorul se juca în faţa blocului. Aşa a ajuns Ionuţ la Secţia 23 de Poliţie. A fost interogat de poliţişti şi s-a aflat că a plecat la verişoara lui. Se pare că minorul nu a vrut să se întoarcă acasă de frică că tatăl lui îl va bate”, a declarat Cristian Tatulici, purtătoarea de cuvânt de la Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. Aceeaşi sursă a precizat că, în cele două noţi în care a fost dispărut de acasă, băiatul a dormit într-un apartament al blocului  G4, din Micro 19, acolo unde locuieşte verişoara lui.

Directoarea DGASPC, Manon Cristoloveanu ne-a spus că Ionuţ este bine şi că îşi doreşte să rămână în centru. „Colegii mei au stat de vorbă cu el şi şi-au dat seama că este destul de şmecher. Se pare că nu s-a mai întors acasă de frică că va lua bătaie după ce întârziase. Vom aştepta certificatul medico-legal pentru a vedea dacă a fost sau nu abuzat. De asemenea, vom demara o anchetă socială la domiciliul copilului pentru a vedea în ce condiţii este crescut. Ştim că mai are un frate de şase ani. Ancheta va stabili şi dacă cel mic mai poate sau nu rămâne în grija tatălui. Ionuţ va merge la şcoală însoţit şi se va întoarce în centru. El trebuie să îşi reintre în programul normal. Vom stabili mai multe după ce va fi efectuată ancheta socială”, a declarat Manon Cristoloveanu.

Teodora Miron

Citit 2406 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2012 14:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.