Un bărbat a ajuns în comă la spital după ce a băut otravă

Un bărbat a ajuns în comă la spital după ce a băut otravă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din localitatea gălăţeană Nămoloasa a încercat să se sinucidă cu Furadan.

Din declaraţiile familiei, care a solicitat intervenţia unei ambulanţe, bărbatul avusese mai multe conflicte, atât cu membrii familiei cât şi cu alte persoane. În cursul zilei de joi, a primit o citaţie de la tribunal, în care era anunţat că fusese dat în judecată. Acesta pare să fie motivul pentru care bărbatul a decis să se otrăvească.

„În urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112 am intervenit pentru salvarea unui bărbat care băuse o otravă. Ajuns la faţa locului, personalul medical de pe Ambulanţă a constatat faptul că pacientul se afla în stare de comă. A fost transportat imediat către Unitatea de Primire Urgenţe, pentru în grijiri medicale suplimentare”, ne-a informat dr. Mihai Polinschi, şeful Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

Ţinut în viaţă de aparate

După ce a fost adus la spital, bărbatul a fost internat în secţia de Reanimare. „Starea pacientului este deosebit de gravă. În momentul de faţă el este conectat la o maşină de respiraţie artificială, fapt ce îl menţine în viaţă. Este posibil ca să supravieţuiască, deoarece i-a fost administrată o substanţă care neutralizează acţiunea toxică a Furadanului. Cu toate acestea, ceea ce trebuie să înţelegem este că în acest caz avem de-a face cu o urgenţă psihiatrică majoră. Problema este că această otravă extrem de puterică se găseşte la libera alegere a fiecăruia, regimul său nefiind reglementat în niciun fel”, este de părere purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi.

Una dintre cele mai puternice otrăvuri

Furadanul este o substanţă neuroparalizantă, care poate produce moartea încă de la primele minute după ce a fost ingerată. El este folosit în agricultură, pentru tratarea seminţelor. În comerţ se găseşte sub formă de granule, în cutii de culoare roz, fapt ce indică toxicitatea sa puternică.

Acest pesticid a fost retras de pe pieţele din Uniunea Europeană încă din luna decembrie a anului 2008.

Citit 2649 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2012 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.