Cererea privind ridicarea imunităţii lui Boldea a fost citită în Parlament
Foto: Foto: Sorin Pană

Cererea privind ridicarea imunităţii lui Boldea a fost citită în Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

UPDATE 17:10 - Deşi nu era pe ordinea de zi, cererea privind ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea a fost citită în plenul Camerei Deputaţilor de către Ion Oltean. Solicitarea venită de la Ministerul Justiţiei a fost adusă la cunoştinţa deputaţilor la ora 16:30. Conform surselor noastre există posibilitatea ca membrii Comisiei Juridice să fie convocaţi chiar în această seară pentru a discuta despre ridicarea imunităţii parlamentarului.


 

UPDATE 16:00 - În jurul orei 15,30, solicitarea privind ridicarea imunităţii deputatului Mihai Boldea a ajuns la Camera Deputaţilor. Preşedinta Camerei, Roberta Anastase a declarat pentru Mediafax că Biroul Permanent se va întruni imediat ce solicitarea ministrului justiţiei va ajunge. Conform sursei citate, Anastase doreşte ca lucrurile să se mişte foarte repede, astfel încât marţi să se ajungă la votarea în plen pentru ridicarea imunităţii.


UPDATE 11:00 - Cererea privind ridicarea imunităţii parlamentarului Mihail Boldea a fost transmisă de la Parchetul General către Ministerul Justiţiei. Urmează ca ministrul să sesizeze Parlamentul în legătură cu cererea procurorilor de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.


Procurorii DIICOT Galaţi au solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să întreprindă demersurile necesare pentru obţinerea avizului necesar percheziţiei domiciliare şi a celorlalte intrumente folosite de către anchetatori în cazul învinuitului Mihai Boldea, se arată într-un comunicat de presă.

DIICOT efectuează cercetări care îl vizează pe Mihai Boldea pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003 şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art. 215 al. 1, 2, 3 şi 5 Cod penal. Conform datelor furnizate de procurori, activitatea infracţională a fost desfăşurată în perioada 2006-2010 dar a continuat şi în perioada 2010 - 2011, ulterior dobândirii de către învinuit a calităţii de deputat în Parlamentul României.

Cererea procurorilor gălăţeni nu a fost încă înregistrată la Parchetul General, după cum afirmă procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ramona Bulcu, care ne-a confirmat că este doar o chestiune de timp. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. Vom reveni cu amănunte pe parcursul zilei.

Citit 2648 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2012 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.