În anul 2007, avocatul Mihail Boldea, însoţit de Dumitru Cerneavschi, a cerut firmei Evalcad Proiect SRL întocmirea documentaţiei necesare în vederea intabulării unui teren de 7.684,18 mp, situat pe strada Tunelului nr. 4. Boldea a explicat că Dumitru Cerneavschi are un proces de revendicare pentru terenul cu pricina, urmând ca sentinţa judecătorească să fie adusă la firmă imediat ce va fi pronunţată.
La doar câteva zile după această discuţie, firma Evalcad Proiect SRL a primit sentinţa care stabilea că Dumitru Cerneavschi este proprietarul terenului. În cuprinsul hotărârii se menţiona că Cerneavschi a încheiat în 1975 cu pârâtul Toma Petrică un înscris sub semnătură privată prin care acesta îi vindea contra sumei de 1.500 lei imobilul situat pe strada Tunelului nr. 4, dată de la care reclamantul a folosit imobilul în mod neîntrerupt, sub titlul de proprietar.
Pe baza hotărârii judecătoreşti, terenul a fost înregistrat la cadastru pe numele lui Dumitru Cerneavschi. După aceea, Mihail Boldea a luat legătura cu un fost client, Mihai Gabriel Zoia (fost Popa), căruia i-a propus să cumpere un teren de la unchiul lui. Zoia a fost de acord cu tranzacţia, aşa că s-a prezentat la notariat, unde s-a întâlnit cu Cerneavschi şi cu o femeie. La biroul notarial s-au perfectat actele de vânzare-cumpărare, Zoia devenind astfel noul proprietar al terenului. Teoretic, cumpărătorul trebuia să achite suma de 20.000 de lei, bani care nu au fost însă daţi în faţa notarului.
Mărturii sincere
Gabriel Zoia s-a întâlnit cu Boldea, care i-a spus că vânzătorul terenului nu este unchiul lui şi că la mijloc este o sentinţă judecătorească falsă. Boldea i-a explicat bărbatului că trebuie să meargă din nou la notar pentru a vinde terenul, pe motiv că trebuie să i se piardă urma. Astfel, Zoia a mers la un alt birou notarial, unde i-a vândut terenul lui Mihăiţă Lungu. Preţul terenului a rămas acelaşi, dar Lungu ştia ca va deveni proprietar doar în acte şi că nu trebuie să scoată niciun ban din buzunar. Terenul a ajuns la un nou proprietar, dar Boldea nu s-a oprit aici. A luat legătura cu agenţia imobiliară Imob Grup Expert SRL, cu care mai lucrase anterior, iar Mihaela Bălan, de la agenţia imobiliară, a găsit repede un alt cumpărător pentru terenul din strada Tunelului nr. 4.
Prinde orbul, scoate-i ochii
Cel interesat de respectivul teren era administratorul firmei Alt Still. Omul a dorit să vadă personal terenul şi, după mai multe oferte pe care le-a făcut în urma consultării lui Mihail Boldea, a stabilit preţul final la 300.000 de euro. Mihăiţă Lungu, însoţit de Boldea, s-a prezentat la notariat pentru a semna actele de vânzare-cumpărare. În faţa notarului s-a achitat suma de 44.000 de euro, bani număraţi şi încasaţi de Mihail Boldea. Restul banilor au fost achitaţi în rate, prin virament bancar.
Ulterior, firma Alt Still a solicitat un certificat de urbanism, pentru că dorea să înceapă o construcţie pe terenul proaspăt cumpărat. Aşa s-a aflat că proprietarul terenului de pe strada Tunelului nr. 4 este de fapt Primăria Galaţi. Şocat de vestea primită, administratorul firmei a luat legătura cu Boldea, pentru a-i cere clarificări. Acesta din urmă s-a oferit să reprezinte firma Alt Still în instanţă. În urma proceselor deschise în instanţă, actul de vânzare-cumpărare a fost anulat, iar Mihăiţă Lungu a fost obligat să-i plătească firmei Alt Still 300.000 de euro şi 56.268 de lei. Dacă Primăria şi-a recuperat terenul, nu acelaşi lucru se poate spune despre banii firmei Alt Still, care s-au pierdut pe drumul dintre Lungu şi Boldea.
Anchetatorii au constatat şi de această dată că semnăturile de pe sentinţa judecătorească care a stat la baza primei intabulări îi aparţin Elenei Petrea, secretara de la cabinetul de avocatură a lui Mihail Boldea.