De la frate pentru frate - Dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al familiei

De la frate pentru frate - Dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al familiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„În perioada cât fratele meu (Mihail Boldea - n.r.) a fost plecat din ţară, singurele informaţii pe care le-am avut, cu privire la el, au fost cele vehiculate de mass-media. Nu am încercat să luăm legătura cu el, nici eu şi nici un alt membru al familiei, tocmai pentru a nu crea suspiciuni în rândul anchetatorilor”, este declaraţia directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Mihail Boldea s-a „prezentat”, nu s-a „predat”

Într-o conferinţă cu presa, fratele mai mare al deputatului Mihail Boldea a ţinut să precizeze faptul că multe instituţii mass-media au preluat şi au interpretat greşit gestul pe care fratele său l-a făcut în cursul zilei de duminică, atunci când a venit la Ambasada României din Kenya. „Cuvântul „predat” a fost termenul cel mai des folosit atunci când s-a vorbit despre acest episod. Opinia mea este că fratele meu s-a prezentat la Ambasada României din Nairobi, nicidecum predat.

Astfel, el a dorit să se pună sub protecţia autorităţilor române, nedorind să fie preluat de autorităţile din Kenya, fapt ce ar fi îngreunat foarte mult procedura de aducere în ţară. În momentul în care s-a prezentat la Ambasadă, a arătat că este o persoană corectă, care îşi respectă cuvântul dat”, continuă dr. Boldea.

Întrebat ce părere are despre vinovăţia fratelui său, şeful DJSP Galaţi este de părere că doar instanţa de judecată este cea care poate avea un punct de vedere avizat în această chestiune.

„Presiunea asupra familiei Boldea este normală”

În privinţa familiei sale, dr. Boldea admite că resimte o oarecare presiune, atât din partea presei, cât şi a opiniei publice. „Această presiune există, însă eu o consider inevitabilă, din moment ce ne-am transformat dintr-o familie normală într-un subiect de primă pagină. Tensiunea provine şi din faptul că nu ştim ce se va întâmpla”, adaugă sursa citată.

Dr. Boldea admite că vrând-nevrând s-a transformat în pilonul de legătură între familia Boldea şi instituţiile de presă. El a concluzionat că nu va permite să se aducă invective nejustificate familiei sale.

Cât despre o eventuală teamă legată de pierderea actualei funcţii, dr. Valentin Boldea a subliniat faptul că a obţinut acest post în urma unui concurs la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi că nu este în pericol să-l piardă.

 

Citit 3406 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 11:20