Galaţiul, invadat de bengalezi!

Galaţiul, invadat de bengalezi!
Bengalezi prinşi la Oancea, pe malul Prutului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • * Numai de la începutul acestei luni, peste 60 de cetăţeni din Bangladesh au ajuns să ceară azil în Centrul de Cazare pentru Refugiaţi de la Galaţi

Peste 8.000 de kilometri şi uriaşe diferenţe socio-culturale nu sunt bariere de netrecut peste locuitorii unor state din sud-estul Asiei, care vor cu tot dinadinsul să ajungă în Uniunea Europeană. Poarta de intrare în spaţiul unde speră să-şi reîntâlnească rudele sau pur şi simplu să înceapă o nouă viaţă este România, destinaţie la care emigranţii bengalezi ajung, mai nou, printr-un amestec de viclenie şi ilegalităţi.
Viza de studii şi plonjonul în Prut

Simplul fapt că în Republica Moldova au posibilitatea de a-şi procura o viză de studii este mană cerească pentru cetăţenii statului situat la est de India şi a determinat o creştere fulminantă a numărului de refugiaţi care solicită azil în ţara noastră.
"A crescut cu 300 la sută numărul refugiaţilor care au trecut prin centrul nostru în ultimii trei ani, iar tendinţa este în creştere, parţial şi din cauză că şi-au schimbat ruta prin care ajung la graniţă. În trecut, veneau prin Turcia - Grecia - Serbia şi intrau în România pe la Timişoara. Acum ajung în Moldova, îşi cumpără o viză de studii şi mai apoi trec frontiera ilegal pe la Oancea sau Albiţa. În momentul în care ajung aici, cer azil, chiar dacă sunt prinşi de poliţie. Astfel ajung în Centru şi au parte de protecţie", ne-a explicat cms. Dorinel Geru, directorul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi.
Conform sursei citate, numai de la începutul acestei luni au ajuns în centrul de la Galaţi peste 60 de bengalezi. "Dintre aceştia, doar 21 au venit prin transfer de la Timişoara, restul intrând în ţară pe frontiera de est, respectiv prin zonele de competenţă a punctelor de la Albiţa şi Oancea", completează comisarul Geru.
Potrivit Poliţiei de Frontieră, cei prinşi imediat după ce au ieşit din apele Prutului sunt cercetaţi penal pentru trecere ilegală a frontierei de stat, autorităţile române luând concomitent legătura şi cu cele din Republica Moldova. Demersurile juridice nu îi sperie prea tare pe bengalezii care ştiu bine lecţia şi cer azil. Statutul de refugiat şi de solicitant de azil le conferă anumite drepturi care îi îndeamnă să creadă că primul şi cel mai dificil pas spre Europa a fost deja făcut.

Citit 2837 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2012 19:17

7 comentarii

 • postat de Bengalezi?Șaizeci?Păi avem la Primărie mai mulți maidanezi,angajați ai Primăriei.Dorm pe ei,bolnavi de lene.
  Miercuri, 25 Aprilie 2012 18:51
  Șaizeci de bengalezi?Oauuu! Păi mai mulți maidanezi avem în Primărie ce mușcă prin cele două consilii,locală și județeană din banii contribuabilului gălățean din oraș și județ fiecare membru profilat pe afaceri prin firme căpușă cu contracte grase,fără licitație dar atribuite prin distribuție directă la prețuri exorbitante și apoi abandonate cum ar fi Complexul Țiglina 1 sau Școala 7,unde prostia bubuie ca Primăria,și aia cu chirie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Miercuri, 25 Aprilie 2012 18:05
  lasati oamenii in pace. ei nu vin in galati de dragul romaniei. sint mult mai multe si importante probleme in galati, romania decit citeva zeci de oameni necajiti dar cu o doza mare de curaj ce vor sa-si schimbe destinul , in bine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cris
  Miercuri, 25 Aprilie 2012 14:44
  Bai nene cat de neducati pot fi jurnalistii ?!?! Bengalez e un cetatean din India statul Bengal nu din Bangladesh.......
  0
  0
  Raportează
 • postat de alin
  Miercuri, 25 Aprilie 2012 13:20
  si asa Galatiul e invadat de maidanezi, acuma si de bengalezi
  0
  0
  Raportează
 • postat de weissmuller
  Miercuri, 25 Aprilie 2012 12:53
  pe linga faptul ca suntem exportatori de tigani in toata europa,acum acordam azil si la verisorii lor primari.
  a se analiza mai atent legea privind acordarea azilului,vom ajunge pepiniera de retardati,ca si cum nu avem suficienti.
  atentie deosebita la granita cu moldova,inchizind acesul pe prut ,vor trebui sa treaca dunarea,asa vom colecta la cotul pisicii ,personaje ce nu mai pretind azil,
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 25 Aprilie 2012 09:45
  @cir: Maestre, mai citeste o data: sunt prinsi! Frontiera e securizata, dar deh... In Schengen nu suntem primiti din cauza coruptiei din Justitie, nu din Interne. Stii sa faci diferenta?
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Miercuri, 25 Aprilie 2012 09:33
  Ne mai miram ca nu suntem primiti in spatiul Schengen ? Noi nu putem sa securizam granita proprie in schimb credem ca putem fi strajerii Europei.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.