UPDATE - Accident de muncă mortal la Şantierul Naval
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE - Accident de muncă mortal la Şantierul Naval
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

UPDATE  18:02 - Un bărbat de 53 ani, angajat ca lăcătuş la Şantierul Naval Damen, şi-a pierdut viaţa într-un accident de muncă produs vineri, la orele prânzului. Din primele informaţii furnizate de către Ionel Petrea, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Viorel Volf a căzut de pe o schelă de la 14-15 metri înlăţime. Bărbatul, care era angajat de peste 30 de ani în Şantierul Naval, nu avea echipament de protecţie, pentru că schela pe care se afla nu necesita un astfel de echipament.

Un echipaj SMURD sosit la locul tragediei a încercat să-i acorde muncitorului primul ajutor, însă nu a putut decât să constate decesul. Bărbatul avea o conformaţie corpolentă, dar nu se ştie dacă avea sau nu probleme de sănătate, care să-i fi determinat căderea de la înălţime. În plus, nu avea colegi de muncă în apropiere, care să observe dacă i s-a făcut sau nu rău.

“Se aşteaptă rezultatul necropsiei, pentru a se stabili dacă i s-a făcut rău înainte să cadă. S-a demarat o anchetă de către ITM şi o alta de către Şantierul Naval”, ne-a declarat Florin Spătaru, director resurse umane şi purtător de cuvânt la Damen. (Teodora Miron)


 

Un bărbat de 53 ani, angajat ca lăcătuş la Şantierul Naval Damen, şi-a pierdut viaţa într-un accident de muncă produs vineri, la orele prânzului. Din primele informaţii furnizate de către Ionel Petrea, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, bărbatul, care era angajat de 30 de ani, a căzut de pe o schelă de la 14 - 15 metri înlăţime.

Citit 4240 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iunie 2012 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.