UPDATE - Acţiune de amploare a DIICOT într-un caz de contrabandă cu ţigări (VIDEO)

UPDATE - Acţiune de amploare a DIICOT într-un caz de contrabandă cu ţigări (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 13:00 - Procurorii DIICOT Galaţi au emis mandate de reţinere pentru şase persoane implicate în contrabanda cu ţigări. Ionescu Iorgu, zis „Talanul”, unul dintre liderii lumii interlope din brăila, Stepan Arabadzhy, zis „Stiopa”, cetăţean ucrainean şi moldovean, Nicolae Cheoru, Angelo Cristian Vasile, Costel Morogan şi Florin Ionuţ Pascu vor ajunge astăzi în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Cei şase vor avea de dat explicaţii şi în legătură cu captura de ţigări făcută pe o barjă de procurorii DIICOT Galaţi în noiembrie 2011.

Citeşte şi - Contrabandă pe Dunăre / Țigări de aproape 90.000 de euro ascunse în pereţii unei barje

 


Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut mai multe percheziţii în Galaţi, Brăila şi Ialomiţa la domiciliile unor persoane suspectate că frac trafic cu ţigări de contrabandă aduse cu barjele pe Dunăre din Republica Moldova şi Ucraina.


Acţiuniea iniţiată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi a vizat un grup format din 20 de persoane, cetăţeni români şi moldoveni. Anchetatorii au făcut deja 18 percheziţii la imobile şi la două ferme aparţinând membrilor grupării, iar la audieri au fost aduse 25 de persoane. Şase dintre aceste persoane au fost deja reţinute în baza unor mandate emise de către procurori şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Gruparea, coordonată de Iorgu Ionescu, zis "Talanu", de 47 de ani, lider al lumii interlope din Brăila, şi de Stepan Arabadzhy, zis "Stiopa", cu dublă cetăţenie, moldovenească şi ucraineană, au introdus şi comercializat ilegal în România însemnate cantităţi de ţigări provenind din Republica Moldova şi Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al procuririlor.

Anchetatorii au informaţii potrivit cărora ţigările erau introduse în ţară pe cale navală, pe Dunăre, fiind disimulate în barje de transport materii prime industriale care tranzitau judeţele Tulcea şi Galaţi. La limita judeţelor Brăila şi Ialomiţa, ţigările erau descărcate în bărci de mare viteză, cu ajutorul cărora erau transportate la mal. Ulterior, ţigările erau depozitate în imobile aparţinând membrilor grupării, din judeţele Galaţi, Brăila şi Ialomiţa, de unde erau distribuite şi vândute în mai multe judeţe de către alţi membri ai grupării.

În perioada iunie 2011-iunie 2012, membrii grupării au realizat nouă transporturi. La un singur astfel de transport, prin ascunderea într-un locaş special dintr-o navă, au fost introduse în ţară aproximativ 170.000 de pachete de ţigări mărcile "M.T", "Plugarul", "Doina" şi "Temp", având aplicate timbre de accizare ale Republicii Moldova.

De asemenea, în 13 iunie 2012, membrii grupării au introdus în ţară aproximativ 200.000 de pachete de ţigări. Prejudiciul produs bugetului de stat prin sustragerea de la plata taxelor vamale a fost estimat la aproximativ 10 milioane de lei.

Citit 4678 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iunie 2012 13:40

8 comentarii

 • postat de marioara
  Vineri, 22 Iunie 2012 10:56
  analfabeti,,,pai oameni sunt amariti,,,IFROSA ba prostule,,,,,scriu si ei,,,ca doar nau calculatoare,,,ca voi si leptop ai ped,,,etc tehnologie,,,de la seri,,,pe bani nostri,,,ai saracilor,,,,,,,voi va lafaetiii,,in masini si bani 1000,,de lei,,,,,,,,,,,,,,,va vine voua rindul o a 2 revolutie,,,,si ne ocupam noi de voi,,saraci,,,ca ne ajuns cutitul la os,,,,,,
  0
  0
  Raportează
 • postat de ifrosa
  Sâmbătă, 16 Iunie 2012 23:13
  analfabeti! inainte de-a va atinge de mouse cautati o stefania popescu... adica un manual de gramatica...
  0
  0
  Raportează
 • postat de COLONELUL
  Sâmbătă, 16 Iunie 2012 13:50
  Ce dracul sa mai fumam oameni buni? Ei zic ca se gindesc la sanatatea noastra ,sau la bugetul de stat ? STATUL lor nu al amaritilor de noi care "stopam"tigara sa ni se para ca fumam mai mult. CINSTE lor celor care risca,pacat ca niste turnatori pun botul la favorurile pe care le face PROCURATURA si MILITIA. Dar acestor informatori le este permis sa faca trafic de persoane si droguri de mare risc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de paul
  Sâmbătă, 16 Iunie 2012 11:54
  iar procurorul sorin danut carare,,a mai rezolvat un caz,,cu sifoanele,,,noroc de ele,,,,,,ca altfel ar fi varza,,,,,,,sia loat brigada lui de la bcco,,,si a plecat in cautarea infractorilor,,,,,stii ma frerilor,,,,,,,,,,becalii avea dreptate,,oameni care poarta mastii pe cap,,sunt oameni lu satana,,,,,,voi trebuie sa fit trasi pe rug si arsii de vii,,,jegosilor de la diicot si bcco,,,pe voi nu va mai aresteaza nimeni suntetii satana intrucipata,,,dar masinile jeep terenurile spagile de unde carare iti vine dreptul de smecher pe luna,,esti om de 40000 mii de euro pe luna,,,,,,,tu ai voi sa faci fapte,,tu esti capul lumi interlopee carareeeeeee,...........
  0
  0
  Raportează
 • postat de vasilica
  Sâmbătă, 16 Iunie 2012 11:48
  sunt multi saraci,,nu trebuie sa fumeze si ei,,cine ne da si noua tigari eftine,,norocde contrabandisti,,voi procurorilor aveti bani
  0
  0
  Raportează
 • postat de vanator de interlopi
  Vineri, 15 Iunie 2012 15:25
  Incet,incet lumea voastra va apune.
  Ve-ti disparea cu siguranta nenorocitilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nefumator
  Vineri, 15 Iunie 2012 14:43
  cred ca daca ar exista niste acorduri internationale cu privire la supravegherea incarcarii marfurilor cu destinatie spatiul UE Romania ar avea mult mai putine critici pe aceasta tema a contrabandei-altfel obiceiul e vechi ,foamea mare,omul valorifica oportunitatile existente ,risc fiind oriunde ca de aceea avem legea sanatatii si securitatii muncii!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ifrosa
  Vineri, 15 Iunie 2012 13:14
  Talane capul sus, lumea interlopa din Galati e alaturi de tine!!!!
  Talanul e number one!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.