Un copil a călcat în apă clocotită

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un băiat de un an şi patru luni din satul Fântânele a fost internat în secţia Arşi a Spitalului de Urgenţă, după ce a călcat cu piciorul stâng într-un  lighean cu apă opărită, pe care mama sa îl lăsase pe jos.

„Mă pregăteam să arunc apa afară, spune femeie, internată acum, alături de copil. M-am întors câteva secunde şi nici n-am observat când s-a opărit. Când am văzut, am pus nişte apă rece pe picior”.

Copilul a fost adus la spital, unde a primit îngrijirile necesare. Din păcate, nici mama analfabetă, nici copilul nu au, deocamdată, acte de identitate.

„S-a internat un copil de un an şi patru luni – un caz care vine din adâncurile naţiei, atât de adânc că te apucă ameţeala. Situaţia e următoarea - mama e analfabetă, actele pierdute, copil nesupravegheat care păşeşte fără nicio grijă într-un lighean cu apă clocotită, arsuri ale membrului inferior, doar de gradul doi, din fericire. Această problemă arată cam pe unde suntem în raport cu ceea ce se numeşte, uşor teoretic, Europa”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Nicolae Bacalbaşa.

„Cazul a ajuns la noi ca fiind o posibilă situaţie de neglijenţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Galaţi, Tania Calcan. Nu putem, însă, să spunem că a fost vorba de neglijenţă, pentru că e posibil să fi fost un accident. Am luat legătura cu mama copilului, care ne-a explicat situaţia, şi cu medicul curant de la spital. Copilul este bine dezvoltat şi îngrijit şi îşi va reveni după acest incident. Vom lua legătura cu Primăria, şi vom încerca să îi ajutăm să îşi facă actele”.

Citit 1755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.