Din ciclul "Trage-i o dungă!" - Primăria s-a apucat de "fardat" borduri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Din ciclul "Trage-i o dungă!" - Primăria s-a apucat de "fardat" borduri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Lucrările de reparare a bordurilor de pe bulevardul Brăilei sunt de fapt cârpeli ieftine, care n-au cum să ţină mai mult de câteva săptămâni * În aceste condiţii, ne întrebăm ce rost are toată cheltuiala

Când vine vorba de borduri, gălăţenii se pot lăuda că le-au văzut şi trăit cam pe toate. De la dispariţia misterioasă a bordurilor de granit, înlocuite cu altele mai noi (sic!) şi până la bordurile inegale, ciuruite, mâncate sau pur şi simplu inexistente, care le pun în real pericol integritatea picioarelor şi a oaselor, în genere. De la bordurile ciopârţite cu picamerul, pentru a face loc unor rampe nesigure, destinate persoanelor aflate în scaun rulant, la bordurile înlocuite în mod paradoxal, la mai puţin de doi ani de la instalare, pentru că aşa prevede proiectul! Ce contează că în zona aceea (Şcoala nr. 26) nu există trotuare, mai bine schimbăm două rânduri de borduri!

Ultima găselniţă a autorităţilor în materie de borduri este „fardarea” sau mai bine spus „tencuirea” lor cu ciment. În fapt, o simulare a rezolvării problemelor, când ele ar trebui să fie, de fapt, înlocuite, nu peticite. Iar pentru „impresie artistică”, sunt colorate în alb şi roşu, cu vopsea folosită pentru marcajele rutiere. Cel puţin aşa s-a petrecut cu bordurile care încadrează scuarul de pe strada Brăilei, în zona Ţiglina, nu şi în cazul bordurilor care mărginesc trotuarele. Operaţiunea migăloasă este executată de către Serviciul Public Ecosal şi, din câte am înţeles, municipalitatea are în vedere aceeaşi manoperă şi pentru zona centrală a oraşului.

Într-o emisiune la un post local de televiziune, primarul Marius Stan era de-a dreptul mândru de inedita idee de a da culoare oraşului, vopsind bordurile în alb şi roşu. Ca să nu se spună că suntem din start Gigă Contra şi că ne împotrivim Noului Galaţi, să le luăm pe rând. Da, curăţarea bordurilor, delimitarea lor de spaţiul verde este o idee şi o măsură de nota zece. Vopsirea lor în culori vii poate da impresia de curăţenie şi de ordine într-un oraş cenuşiu tern cum e Galaţiul. Dar „tencuirea” lor cu ciment e mai degrabă un paliativ. Vine toamna, vin ploile, ninsorile, arterele de circulaţie trepidează sub roţile maşinilor, traficul este aglomerat, prin urmare este greu de crezut că "fardul" de ciment aplicat ca pospăială va rezista acestor intemperii. Cum vor arăta bordurile vopsite şi fardate la primăvară? Vă lăsăm pe dumneavoastră să anticipaţi!

Citit 4434 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2012 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.