De săptămâna viitoare, oraşul rămâne fără apă caldă până în octombrie!
Foto: Foto: Bogan Codrescu

De săptămâna viitoare, oraşul rămâne fără apă caldă până în octombrie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Reviziile de la CET au întârziat cu două luni şi jumătate

Toţi consumatorii din municipiul Galaţi vor rămâne fără apă caldă lunea viitoare, pe 24 septembrie, pentru trei săptămâni, până la data de 12 octombrie, a anunţat societatea edilitară Apaterm. În acel interval, producătorul de energie termică, Electrocentrale Galaţi, va derula ultima etapă a programului anual de revizii şi reparaţii, care include lucrări în "inima" termocentralei de pe platforma siderurgică. Simultan, distribuitorul de apă caldă şi căldură, Apaterm, va realiza "lucrări absolut necesare" de întreţinere şi revizie pe conductele proprii, inclusiv pregătirea sistemului pentru iarnă, prin umplerea şi aerisirea reţelei de termoficare.

Duşuri reci în octombrie

Anul acesta, programul anual de revizii pe reţelele de transport şi de distribuţie a agentului termic primar aparţinând societăţilor Electrocentrale şi Apaterm a demarat pe 11 iunie, cu reparaţii ale conductelor din fiecare cartier al oraşului. Cartierele au rămas, pe rând, fără apă caldă timp de cel puţin o săptămână, până pe 7 iulie. Etapa finală, care lasă întreg oraşul fără apă caldă deoarece se fac reparaţii în interiorul termocentralei, ar fi trebuit să înceapă imediat, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Însă ea a fost amânată cu două luni şi jumătate de către cei de la Electrocentrale, ceea ce ne obligă să ardem gazul ca să încălzim apa, căci duşurile reci nu sunt la fel de plăcute în octombrie cum sunt în iulie.

L-am întrebat pe directorul Electrocentrale, Tudor Petre, de ce au întârziat atât de mult reparaţiile finale. "A fost în funcţie de programarea reparaţiilor, cu licitaţii, cu toate astea. Aşa am moştenit-o, aşa o facem", a spus oficialul, care a fost instalat în funcţie pe data de 7 iulie. Tudor Petre a dat, însă, asigurări că va face tot posibilul ca reparaţiile să se încheie cât mai repede, astfel încât gălăţenii să nu stea fără apă caldă chiar trei săptămâni. "Sigur că n-o să fie de întinderea asta. Încercăm să o facem cât mai scurtă", a spus directorul Electrocentrale.

Citit 4197 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2012 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.