Femeie salvată din fântână, la Cerţeşti

Femeie salvată din fântână, la Cerţeşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri seară, localnicii din Cerţeşti au sunat la 112 pentru a anunţa că o persoană a căzut într-o fântână adâncă de 40 de metri. În urma apelului a fost alertată cea mai apropiată subunitate, respectiv Secţia de Pompieri Tecuci, aflată la o distanţă de aproximativ 38 km de această localitate.

„Ajunşi la faţa locului, salvatorii au observat că victima este în viaţă şi e cooperantă, iar adâncimea fântânii nu este de 40 de metri, aşa cum se anunţase prin apelul de urgenţă, ci de aproximativ 23 de metri. Faptul că victima era conştientă şi a putut coopera cu salvatorii le-a uşurat misiunea acestora, femeia fiind scoasă din fântână în aproximativ 20 minute”, ne-a explicat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pompierii au identificat victima ca fiind Mariana Ghinea, de 50 ani, şi au stabilit că era proprietara locuinţei în curtea căreia se află fântâna. „Femeia a fost preluată de ambulanţa venită de la Tecuci cu leziuni minore şi stare hipotermică, dar în afara oricărui pericol”, a mai adăugat Eugen Chiriţă.

Norocul femeii a fost că şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Cerţeşti, sub îndrumările profesioniştilor de la ISU, a coborât în fântână o scară asigurată cu frânghie pe care victima a stat până la sosirea salvatorilor.

Citit 1370 ori Ultima modificare Joi, 20 Septembrie 2012 22:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.