UPDATE Conducerea Cantinei de Ajutor Social a fost demisă!

UPDATE Conducerea Cantinei de Ajutor Social a fost demisă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE - Demiteri la Cantina Socială

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a demis vineri întreaga conducere a Cantinei de Ajutor Social. Măsura a fost luată în baza unui control care se află încă în desfăşurare. „Genocid”, aşa a catalogat edilul Galaţiului dezastrul care a fost până acum tolerat la Cantina de Ajutor Social. Împotriva vinovaţilor s-a făcut deja plângere penală. Poliţia Economică va trebui să desluşească legăturile puternice dintre instituţia finanţată de la bugetul public şi firma Eurosmart Line, administrată de fiica directorului Cantinei, Stelică Croitoru.

Vom reveni cu amănunte! 


Un control dispus de primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, zguduie din temelii Cantina de Ajutor Social din Galaţi şi hăţişul de interese şi beneficii care s-a ţesut de ani de zile în jurul ei. Decizia municipalităţii de a lua la puricat instituţia care îi hrăneşte pe cei mai săraci şi mai necăjiţi dintre gălăţeni a pornit de la o scrisoare, adresată cotidianului „Viaţa liberă”, care acuză că în Cantina de Ajutor Social se petrec, de ani de zile, abuzuri şi fapte năucitoare.

Cea mai gravă dintre dezvăluirile scrisorii este că, „graţie” cantinei, aproximativ 700 de suflete, din care 500 de copii, au sănătatea supusă la grea încercare, zilnic, printr-o metodă similară torturii cu picătura chinezească. „Ingredientele folosite la prepararea mâncării sunt de cele mai multe ori ieşite din termenul de garanţie, nu de o zi sau două, ci de luni întregi sau mai mult, etichetele sunt puse la comandă pe conserve, mezelurile sunt spălate manual sau cu furtunul, iar zarzavaturile - urât mirositoare”, trage semnalul de alarmă autorul scrisorii.

Mai grav, se arată în documentul care a pus pe jar Primăria, Cantina de Ajutor Social este „tomberonul de serviciu” al firmei Eurosmart, care are profunde legături de familie cu directorul instituţiei, Stelică Croitoru! Iar salariaţii instituţiei finanţate de la bugetul local „prăşesc” în egală măsură şi la cantină, şi pentru această societate! Iar în contrapartidă au parte sistematic de un meniu cu ţipete, menit să-i aducă la tăcere.

Vom reveni pe larg cu faptele teribile descrise în epistola adresată cotidianului nostru. Rămâne însă misiunea Primăriei să descopere ce se întâmplă cu adevărat în sânul acestei instituţii.

Citit 4159 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2012 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.