Concurs de idei pentru schimbarea oraşului

Concurs de idei pentru schimbarea oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii unui program de donaţii software şi hardware din România, TechSoup, s-au gândit că nu ar fi rău să existe cineva care să organizeze o „licitaţie” a ideilor care pot schimba viaţa oamenilor dintr-un anumit cartier sau oraş. TechSoup organizează o competiţie de proiecte, denumită ReStart Romania, în care se propun şi se discută planuri care promovează utilizarea de resurse şi tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale dificile. Oricine are o idee şi vrea să o transforme în realitate se poate înregistra www.restartromania.ro. Ideile sunt votate online şi dezbătute de un juriu, şapte finalişti urmând a primi sprijin tehnic pentru a-şi transforma ideile în prototipuri de platforme sau aplicaţii on-line. La evenimentul final al competiţiei sunt aleşi trei câştigători care primesc finanţări în valoare de 5.000 de dolari pentru a-şi finaliza şi lansa platformele sau aplicaţiile. Termenul de înscriere a proiectelor în competiţie este vineri, 12 octombrie. În competiţie s-au înscris deja peste 70 de idei de proiecte. Printre acestea se numără propuneri pentru sisteme de vot electronic sau pentru monitorizarea cheltuielilor publice inutile, dar şi o hartă a accesibilităţii pentru persoanele cu dizabilităţi, un ghid de iubit Bucureştiul, o platformă de interacţiune între administraţiile de bloc şi locatari sau o hartă a faptelor bune în România. Proiectul ReStart Romania este realizat cu sprijinul unei finanţări a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe şi al Ambasadei SUA în România, iar parteneri sunt Microsoft Romania, Senior Interactive şi Fundaţia Româno-Americană.

Citit 1507 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2012 10:53

2 comentarii

 • postat de leon
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 12:21
  eu zic sa-l schimbam cu Geneva, sau poate cu Salzburg.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 09 Octombrie 2012 17:40
  Liber la haos și aglomerație prin Legea urbanismului. Dezvolatatorii își vor putea construi clădiri cu oricâte etaje

  Comisia de Administrație Publică a Camerei Deputaților a votat astăzi un amendament la Legea urbanismului care permite, în principiu, ca dezvoltatorii să ridice imobile cu oricâte etaje, susțin reprezentanții ONG-urilor.

  Conform amendamentului votat astăzi, orice derogare de la Planurile Urbanistice Generale este posibilă, menționează Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul. Astfel, consiliile locale pot vota construirea unor edificii cu oricâte etaje, în aproape orice zone ale orașului. O excepție o constituie zonele protejate, unde derogarea este de maximum 20%.

  Propunerea a fost inițiată de deputații PSD Antoanela Marinescu și Eduard Martin și a fost votata de toți membrii PSD ai comisiei. Deputații PDL, PNL și UDMR au părăsit, rând pe rând sala de ședințe înainte de dezbaterea acestui punct.

  „Pentru a fi aprobată, propunerea trebuie să mai întrunească votul Comisiei și apoi votul plenului, însă adoptarea propunerii votate azi ne-ar reîntoarce la situația de haos dinainte de 2008‟, a avertizat Nicușor Dan.

  Deși, la precedentele dezbateri ale comisiei, membrii Ordinului Arhitecților au fost invitați să propuna amendamente, acestea nu au fost luate în considerare la ședința de astăzi.

  „Dincolo de disconfortul pe care îl va produce confortului cotidian prin densificare exagerată și creșterea traficului, propunerea de modificare va alunga investitorii serioși din România. Niciun investitor serios nu va construi respectând legea, când știe că, pe terenul vecin, un alt investitor va putea construi cu câteva etaje mai înalt și cu un preț pe apartament cu 20-30% mai mic. Competiția nu va mai fi a calității în construcții, ci a cui obține mai multe etaje cu complicitatea primariilor‟, suspectează președintele organizației nonguvernamentale.

  Cu o asemenea legislatie nu o sa mergem deloc cum trebuie!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.