Focar de hepatită în satul Gefu

Focar de hepatită în satul Gefu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

14 copii, majoritatea de etnie romă, au fost diagnosticaţi cu hepatită A, în satul Gefu, comuna Ghidigeni. Copiii au vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, cei mai mulţi fiind elevi la şcoala din sat. „Primul caz a fost descoperit pe data de 27 iulie. De atunci, numărul bolnavilor a început să crească. Opt dintre cele 14 cazuri au fost confirmate şi serologic. Au fost identificate 145 de persoane care au intrat în contact direct cu bolnavii. 126 dintre aceştia sunt din şcoală şi 19 din familiile pacienţilor”, a explicat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Trei sferturi dintre bolnavi sunt internaţi acum în Spitalul Municipal din Tecuci şi în Spitalul Judeţean din Bârlad. Starea lor este bună. „Am vaccinat 54 de persoane, am dezinfectat focarul şi am făcut educaţie în rândul familiilor afectate. Aşteptăm ca în perioada următoare să ne fie trimise alte 250 de doze de vaccin antihepatitic, pentru a asigura o  imunizare eficientă”, a adăugat sursa citată.

În urmă cu doi ani, în localităţile Lieşti şi Iveşti a fost înregistrat un alt focar de hepatită A, afecţiune numită şi „boala mâinilor murdare”. Atunci, au fost descoperite 40 de cazuri, majoritatea tot în comunităţile de romi. „Şi anul acesta avem câte un caz de hepatită A la copii romi din Iveşti şi Lieşti. Ţinem situaţia sub supraveghere, pentru a nu izbucni un nou focar”, a concluzionat dr. Boldea.

Citit 1385 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2012 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.