O investiţie inutilă, de 13,5 miliarde de lei vechi

O investiţie inutilă, de 13,5 miliarde de lei vechi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ne-a fost dat, la Munteni, să întâlnim un paradox mare cât... casa. Noua clădire a primăriei, pentru care s-au investit 13,5 miliarde de lei vechi, este nefolosită (deşi e gata), pentru că nu există fonduri pentru dotările de interior.

Clădirea arată excepţional (probabil că este cea mai modernă primăriei rurală din judeţ), are centrală termică proprie, are pardoseli din marmură şi granit, dar suferă la capitolul mobilier. Nu există nici măcar un sigur scaun sau birou.

Primarul comunei, liberalul Virgil Arghiri, spune că tot personalul din administraţia publică locală ar fi trebuit să se mute în noua clădire în primăvară, însă sunt şanse mici ca acest lucru să se întâmple.

„Ar trebui să obţinem circa un miliard de lei vechi pentru acest lucru, însă, la cât de auster se anunţă bugetul, nu cred că vom obţine fondurile. Asta e: se vede treaba că un miliard e mai mare decât 13 miliarde. În aceste condiţii, suntem nevoiţi să ne continuăm activitatea în vechiul sediu, într-o înghesuială de nedescris”, spune primarul Arghiri.

Problema este că dacă funcţionarii primăriei nu se mută în noul sediu, este pusă în pericol funcţionarea unor instituţii locale. „Aici (N.R. - în clădirea veche) ar fi trebuit să instalăm noul serviciu de furnizarea a apei potabile pentru comună, care deocamdată nu are un sediu. Însă, după cum vedeţi, nu avem cum”, spune Arghiri.

Primarul Munteniului mai afirmă că va propune Consiliului local să voteze o hotărâre prin care să solicite Consiliului judeţului alocarea fondurilor necesare punerii în funcţiune a primăriei noi.

În imagine, primăria inutilă de la Munteni

Citit 908 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.