Gelu Stan şi-a întrerupt al patrulea mandat consecutiv de consilier local

Gelu Stan şi-a întrerupt al patrulea mandat consecutiv de consilier local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre deosebire de alţi aleşi locali şi/sau judeţenei, consilierul local Gelu Stan a optat, în termen legal, pentru  una din funcţiile pe care le-a deţinut concomitent, respectiv, cea de ales local sau cea de director al societăţii locale Apă-Canal.

Potrivit legii, din momentul în care a  fost numit director al societăţii locale de apă şi canalizare, Gelu Stan a avut un termen legal de 15 zile în care a trebuit să opteze pentru una din cele două funcţii, în caz contrar urmând să i se aplice „principiul incompatibilităţii”.

„Am demisionat din funcţia de consilier local, moment destul de greu pentru mine, având în vedere că din 1996 şi până în 2009 am fost, fără întrerupere, în Consiliul Local”, ne-a declarat Gelu Stan.

În conformitate cu legea administraţiei publice locale, Consiliul Local Galaţi va trebui să ia act de demisia consilierului, iar PSD va trebui să propună secretarului ocuparea locului vacant cu un supleant. Următorul pe lista de supleanţi este  Aurelian Constantin, 34 de ani, de profesie economist.   

Tot potrivit legii, Gelu Stan, numit director interimar la Apă Canal, prin decizia primarului Dumitru Nicolae, va trebui să dea un concurs pentru ocuparea acestui post, iar, după ce îl va promova, Consiliul Local va lua act de acest lucru.

Citit 1407 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.