UPDATE Stâna morţii de la Frumuşiţa a rămas fără stăpâni: Cinci arestări în primul caz de sclavie din Galaţi

UPDATE Stâna morţii de la Frumuşiţa a rămas fără stăpâni: Cinci arestări în primul caz de sclavie din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE Sâmbătă, ora 12.00 - Cinci dintre acuzaţi au fost arestaţi

Magistraţii de la Judecătoria Galaţi au emis vineri noapte mandate de arestare preventivă pe numele a cinci dintre inculpaţii acuzaţi de sclavie, lipsire de libertate şi instigare la tâlhărie.Valerică Enache, Sorin Enache, Neculai Enache, Nicu Tecuceanu şi Vasile Iacob vor sta după gratii în următoarele 29 de zile. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi i-au interzis celui de-al şaselea inculpat, Fănică Băleanu, să părăsească ţara. Cei cinci au posibilitatea de a ataca decizia Judecătoriei cu recurs, dar până la judecarea acestuia vor rămâne în arestul IPJ.


După o noapte de audieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au emis şase ordonanţe de reţinere pentru grupul infracţional ridicat joi dimineaţă de la Frumuşiţa. Procurorii au decis, în urma anchetei, să-i reţină pentru 24 de ore pe Sorin Enache, Valerică Enache, Neculai Enache, Vasile Iacob, Fănică Băleanu şi Nicu Tecuceanu. În cursul zilei de ieri, dosarul în care cei şase sunt acuzaţi de lipsire de libertate, sclavie şi instigare la tâlhărie, care conţine nu mai puţin de 12 volume, a ajuns pe masa judecătorilor, care au luat în discuţie şi măsura arestării preventive.

Faptele oribile comise de cei şase, despre care aţi citit atât în ziarul nostru de ieri, cât şi în alte ediţii anterioare, au terorizat trei localităţi. Acum însă, cu ei în stare de reţinere, localnicii din Frumuşiţa, Tămăoani şi Stoicani pot respira, cel puţin pentru câteva zile, liniştiţi.

„Nu mai fac nicio plângere”

Pentru a afla care este atmosfera la Frumuşiţa, localitatea în care fraţii Enache făceau legea, am luat legătura cu edilul Nelu Munteanu. „Mă bucur că s-a făcut ceva. Eu am sesizat de mai multe ori postul de poliţie de la noi din comună, dar nu s-a întâmplat nimic. Păşunile pe care ei aveau stânele erau ale primăriei, dar poliţiştii au preferat să îi scoată de sub urmărire penală, susţinând că nu s-a întâmplat nimic. M-am săturat să mă plâng. Acum, că au ajuns pe mâna poliţiei, nu mai vreau nimic. Nici măcar să mă plâng de poliţiştii care nu au luat nicio măsură până în prezent”, ne-a spus primarul.

Nelu Munteanu nu a avut timp să observe liniştea din comună pentru că treburi urgente l-au chemat la Galaţi. „Nu ştiu cum este acum acolo fără ei. Pot să vă spun doar că tatăl celor trei Enache a venit dimineaţă (n.r. vineri) să ceară o adeverinţă că unul dintre băieţii lui nu are oi. O voia imediat, dar i-am explicat că trebuie să facă o cerere şi să o lase la registratură. Eu din câte ştiu, doar Valerică şi Neculai au oi, dar trebuie să verific să văd acum pe numele cui mai sunt trecute”, a conchis primarul.

Ţinând cont de faptul că cercetările sunt în plină desfăşurare, cu siguranţă anchetatorii vor mai face publice şi alte amănunte oribile petrecute la stânile fraţilor Enache.

Citit 4267 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 12:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.