Moarte cruntă pentru taximetristul dispărut: Aruncat de viu în fântână, pentru maşină (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Moarte cruntă pentru taximetristul dispărut: Aruncat de viu în fântână, pentru maşină (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Colegii lui Valentin Andrieş avuseseră dreptate: taximetristul şi-a pierdut viaţa în această ultimă cursă * Făptaşii au fost prinşi, ieri, de poliţişti, care au făcut uz de armă pentru a-i opri


Valentin Andrieş, taximetristul dispărut luni seară, în drum spre Cudalbi, a fost găsit mort într-o fântână din apropierea comunei. Ieri dimineaţă, după o urmărire în care au făcut uz de armă pentru a-i opri, poliţiştii i-au prins pe ce cei doi bărbaţi, Gelu Chiriac, de 23 de ani, şi Costache Guzgă, de 24 de ani, care l-au omorât. 

Din primele cercetări, reiese că moartea bărbatului a fost cumplită. El a fost aruncat de viu într-o fântână, dar nu se ştie încă dacă a murit înecat sau din cauza hipotermiei. Anchetatorii au aflat toată povestea chiar din gura criminalilor. „Cei doi l-au sunat pe taximetrist şi le-a cerut să vină să îi ia din Cudalbi pentru că voiau să ajungă la Galaţi. I-au dat întâlnire în afara localităţii şi apoi i-au spus că trebuie să se mai întâlnească cu o a treia persoană. Au mers pe câmp, unde au stat mai bine de o oră. La un moment dat, taximetristul a coborât din maşină. Atunci tinerii i-au cerut maşina. Cum s-au lovit de un refuz, au tăbărât pe el şi l-au imobilizat. L-au legat de mâini şi de picioare şi l-au băgat în portbagaj. S-au plimbat pe câmp şi apoi s-au decis să scape de taximetrist. Cunoşteau foarte bine zona şi au ales o fântână aflată în mijlocul câmpului. Nu au fost impresionaţi nicio clipă de rugăminţile bărbatului de a fi lăsat în viaţă”, ne-a povestit Ştefan Căpătan, şeful Biroului de Investigaţii Criminale Galaţi. 

După ce au scăpat de taximetrist, Costache şi Gelu au plecat în plimbare cu maşina. Gelu Chiriac, proaspăt ieşit din Penitenciar, a locuit o perioadă la prietenul lui Costache, dar acum preferau să doarmă în câmp pentru că erau căutaţi de poliţie. „Cei doi erau căutaţi pentru că au furat mai multe bunuri, printre care şi cartele telefonice, din societăţi comerciale din Cudalbi şi din apropiere. În momentul în care au furat taxiul, cei doi erau fugari”, a mai adăugat Ştefan Căpătan.

Jaful şi crima, cu lux de amănunte

Tinerii au scos însemnele de taxi de pe maşină şi i-au schimbat numerele de înmatriculare. Actele taximetristului şi actele maşinii au fost arse în apropierea fântânii. „După ce am stat de vorbă cu familia bărbatului şi am făcut mai multe cercetări am înregistrat cauza ca omor. Am mers la Cudalbi şi aşa am aflat că cei doi tineri se plimbau foarte des cu maşina. Am încercat să îi prindem joi seară, dar au reuşit să scape, profitând de o maşina nouă, mai puternică. Vineri dimineaţă, am revenit în zonă şi i-am depistat. I-am urmărit pe câmp şi s-a folosit armamentul din dotare pentru a-i soma să oprească maşina”, a completat şeful Biroului de Investigaţii Criminale. Iniţial, tinerii au declarat că au cumpărat maşina de la cineva din Pechea. Apoi, luaţi serios la întrebări, Chiriac şi Guzgă şi-au recunoscut faptele. Ba mai mult le-au povestit poliţiştilor, cu lux de amănunte, şi modul în care l-au ucis pe taximetrist. „Motivul a fost jaful. Cei doi au luat de la victimă 150 de lei, telefonul mobil şi maşina”, ne-a declarat Dănuţ Lefter, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Închisoare pe viaţă                                                              

Localnicii din Cudalbi spun că le-au făcut comuna de râs şi că speră ca cei doi să primească închisoare pe viaţă, dar că şi asta ar fi prea puţin pentru ceea ce au făcut.

Gelu Chiriac şi Costache Guzgă au fost reţinuţi de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie. Unul dintre ei va mai da socoteală şi pentru faptul că a condus fără permis. Poliţiştii spun însă că faptele celor doi sunt pline de cruzime şi există posibilitatea să li se reţină în sarcină şi acest lucru. Tinerii riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare sau închisoarea pe viaţă. 

Citit 11800 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2012 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.