Comisarii Protecţiei Consumatorului verifică jucăriile şi dau amenzi

Comisarii Protecţiei Consumatorului verifică jucăriile şi dau amenzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) au luat la puricat jucăriile pentru a vedea dacă siguranţa utilizatorilor este respectată. „Acţiunea de control a vizat 15 firme, iar pentru neregulile constatate s-au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care şapte amenzi însumând 12.000 lei”, informează Carmen Mihaela Tudor, comisar şef.

Au fost găsite la comercializare jucării care nu prezentau niciun element de identificare, fără denumirea producătorului sau a importatorului, fără traducerea avertismentelor sau a instrucţiunilor de utilizare. De asemenea, s-au găsit şi jucării potenţial periculoase, cum ar fi „Pisoiaşii lui Lulu”, care s-au scos de la comercializare pentru că materialul din care erau confecţionate se desprinde foarte uşor.

CRPC le recomandă consumatorilor să verifice marcajul CE care certifică produsul ca fiind sigur şi să aleagă jucării specifice vârstei copilului. Părinţii sunt sfătuiţi să evite achiziţionarea jucăriilor cu muchii tăioase sau care au piese detaşabile de dimensiuni reduse, care pot fi uşor înghiţite sau care pot produce sufocare.

Citit 1156 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2012 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.