Oraşul se deszăpezeşte pas cu pas după ninsoarea de marţi

Oraşul se deszăpezeşte pas cu pas după ninsoarea de marţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ninsoarea de marţi noapte, oraşul a fost împânzit de utilaje şi de muncitori, care au lucrat aproape non-stop, inclusiv ieri. Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, activitatea de curăţenie a fost în plină desfăşurare şi miercuri noapte. „De pe străzile Brăilei, de la intrarea în Galaţi şi până la intersecţia cu strada Domnească, şi de pe strada Domnească au fost transportate la Plaja Dunărea aproape 1.500 de tone de zăpadă. S-au folosit 10 autobasculante pentru transport şi 15 buldoexcavatoare de tip volă pentru încărcat”, se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

Deşi au fost strânse 1.500 de tone de zăpadă, acest lucru nu s-a prea simţit în oraş. În jurul prânzului, mormanele de zăpadă erau încă pe marginea şoselelor, îngreunând astfel circulaţia gălăţenilor.

Nici trotuarele nu arătau foarte bine, însă Primăria Galaţi a cerut ajutor Penitenciarului Galaţi. „20 de persoane private de libertate au fost scoase la deszăpezire. Ele fac parte din regimul deschis şi au fost aduse de la Secţia Externă de la Şendreni. Acţiunea s-a bazat pe voluntariat, la cererea Primăriei”, ne-au explicat reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi. Cele 20 de persoane private de libertate au spart gheaţa de pe trotuarele de la Potcoava de Aur.

Ajutoarele Primăriei

Acţiunea de curăţare a străzilor a fost făcută cu „53 de utilaje (10 autobasculante, 15 buldoexcavatoare, patru încărcătoare frontale, cinci sărăriţe - dintre care două purtătoare de lamă, două autocisterne pentru clorură de calciu, 11 tractoare cu lamă şi perie, şase camioane cu lamă). Au fost folosite 105 tone de material antiderapant, inclusiv clorură de calciu”, se mai arată în comunicatul Primăriei Galaţi.

Veşti bune au venit însă din judeţ, unde circulaţia se desfăşoară pe toate arterele. „Pe toate drumurile naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă, în nordul judeţului fiind concentrate încă utilaje şi forţe de intervenţie, care acţionează preventiv, întrucât viscolul continuă şi există riscul formării de suluri de zăpadă pe carosabil”, ne-a explicat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Meteorologii nu mai anunţă ninsori în următoarele zile, dar judeţul nostru rămâne sub atenţionarea de cod galben de ger până pe 15 decembrie.

Citit 1614 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2012 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.