CFR SA reacţionează după greva de dimineaţă. Compania anunţă că-şi va plăti oamenii mâine

CFR SA reacţionează după greva de dimineaţă. Compania anunţă că-şi va plăti oamenii mâine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, gestionarul infrastructurii feroviare din România, a reacţionat prompt după greva feroviarilor de miercuri dimineaţă, care a durat două ore şi a afectat circulaţia a 138 de trenuri din Regionala Galaţi şi din alte cinci regionale din ţară, anunţând că va achita joi salariile pe decembrie, restante de o zi.

“Reprezentanţii administraţiei au înştiinţat federaţiile sindicale, cu puţin timp în urmă, că joi, 17.01.2013, salariaţii vor primi cea de-a doua tranşă (lichidarea) aferentă lunii decembrie”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al companiei.

Salariaţii CFR SA urmau să încaseze lichidarea pe decembrie în cursul zilei de marţi, pe 15 ianuarie, dar, pentru că nu le-a intrat niciun leu în conturi, miercuri dimineaţă au susţinut un protest spontan, impiegaţii de mişcare oprind circulaţia trenurilor între orele 7.00 şi 9.00. “Vom face grevă şi pentru o oră de întârziere la plata salariilor, pentru că nepăsarea produce efecte permanente”, a declarat liderul local al federaţiei sindicale Mişcare Comercial, Viorel Istrate, miercuri, după anunţul CFR conform căruia problema salariilor restante va fi rezolvată în următoarele 24 de ore.

Potrivit lui Viorel Istrate, cu unele întârzieri salariale s-ar confrunta şi angajaţii CFR Călători, care nu ar fi încasat până acum decât jumătate din lichidarea pe decembrie.

Amintim că protestul spontan de două ore susţinut miercuri dimineaţă, între orele 7.00 şi 9.00, de lucrătorii de la calea ferată din Regionalele Galaţi, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi şi Constanţa a afectat circulaţia a 138 de trenuri. Pentru că pe durata protestului nu au fost expediate din staţii ori au fost oprite în staţiile intermediare, garniturile au acumulat întârzieri care au totalizat 10.468 de minute, potrivit datelor furnizate de CFR SA.

Citit 1184 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Ianuarie 2013 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.