Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Verdictul dă undă verde anchetatorilor * Procurorul Ionel Gâlcă, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, ne-a confirmat că s-a început urmărirea penală faţă de asistenta Lori Carmen Avram


Cazul Silviei Stan, femeia care a murit după ce i s-a administrat un calciu la un cabinet medical de tratamente din Galaţi, revine în atenţie. Familia Silviei Stan a primit chiar înainte de sărbători o adresă de la Comisia de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis prin care era anunţată faptul că ancheta lor a luat sfârşit. Comisia de Malpraxis a fost sesizată de fiica Silviei în iunie anul trecut. Imediat după ce plângerea a fost înregistrată, Comisia de Malpraxis s-a întrunit şi „s-a demarat procedura analizării cazului, desemnându-se, prin tragere la sorţi din lista naţională a experţilor, expertul din Judeţul Bacău, asistent medical generalist licenţiat, master Management Sanitar – Expert Medical pentru Asistenţi Medicali/Moaşe”, se arată în adresa Comisiei. Expertul a primit dosarul pe 27 iulie, a analizat fiecare act în parte, fiecare declaraţie şi, după trei luni de anchetă, a ajuns şi la concluzia finală: „Faptele s-au produs în exercitarea unei activităţi de tratament, nu au fost respectate etapele procedurale, au fost evitate aprobări, declaraţii către organele competente, consultanţă specifică”, se arată în raportul expertului. „Adresa pe care am primit-o de la Comisia de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis are cinci pagini. Ne sunt precizate care au fost concluziile expertului de la Bacău şi faptul că au fost solicitate mai multe date. Concluzia este una sigură şi foarte clară: a fost malpraxis. Asta au spus si cei zece membri ai comisiei, pe baza raportului primit de la expert. Aşteptăm acum ca şi celelalte anchete să meargă mai departe”, ne-a spus Oana, fiica Silviei.

„S-a început urmărirea penală”

Imediat după ce Silvia Stan a murit, fiica ei a depus plângeri la toate organele competente să facă o achetă: Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor, Comisia de Malpraxis şi, nu în ultimul rând, Poliţie. Până acum, adresa de la Comisia de Malpraxis este primul răspuns oficial primit de familie. Acesta este însă şi cel mai important, fiind amănuntul aşteptat pentru finalizarea tuturor celorlalte anchete. Oana aşteaptă acum să primească un răspuns şi de la Ordinul Asisteţilor prin care să fie înştiinţată că Lori Carmen Avram, asistenta care a contribuit la moartea mamei, ei nu mai profesează. „Nu îi vreau răul, dar am făcut aceste plângeri pentru ca nimeni să nu mai treacă prin ce am trecut noi”, ne-a spus Oana. Nici plângerea de la poliţie nu a rămas fără ecou. „S-a început urmărirea penală în acest caz”, ne-a confirmat procurorul Ionel Gâlcă, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Se aşteaptă finalizarea anchetei

De ancheta penală şi de verdictul dat de instanţa de judecată depinde şi dacă asistenta Lori Carmen Avram îşi va mai putea practica sau nu meseria. "Oridunul Asistenţilor a finalizat ancheta, dar legea spune că putem decide asupra suspendării dreptului de liberă practică abia după ce se va finaliza ancheta penală şi se va da o decizie judecătorească. Până atunci, asistenta Carmen Avram îşi poate exercita în continuare profesia", ne-a explicat Daniela Artimof, preşedinta Ordinului Asistenţilor Galaţi.
Va mai trece, probabil, suficient timp până când toate anchetele vor lua sfârşit. Dar familia Silviei Stan este mulţumită că a început să se facă dreptate în cazul morţii femeii.

Citit 6695 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2013 18:15

5 comentarii

 • postat de OANA Miercuri, 23 Ianuarie 2013 08:14 Link la comentariu
  0
  0

  Doctorul Florin Iordache patronul cabinetului medical privat de tratamente este cel mai vinovat pentru ca el a favorizat moartea femeii in urma administrarii calciului, el le-a obligat pe cele 2 asistente sa-si faca PFA pentru a lucra cu el la cabinet si pentru a face tratamentele contra cost tuturor celor care erau refuzati din Spitalul de Pediatrie dar si adulti!
  De ce nu verificati legalitatea, NU EXISTA CADRU LEGAL - pentru ceea ce a facut DR IORDACHE FLORIN - MEDIC SEF LA UPU LA SPITALUL DE COPII SI SEFUL DE SECTIE al asistentelor AVRAM LORY CARMEN SI BADOI IOANA care lucreaza cu el si in spital si la cabinetul privat! Le-a obligat sa se faca PFA ca sa nu le dea salariu cu plata tuturor darilor catre stat!!!
  De ce nu verificati la finante citi asistenti medicali lucreaza ca PFA pentru ca ANGAJATORII REFUZA SA LE MAI DEA SALARIU CA SA NU PLATEASCA DARILE CATRE STAT! SI ASTFEL MEDICUL SCAPA DE ORICE RESPONSABILITATE PENTRU GRESELILE PROFESIONALE FACUTE DE ASISTENTI, CA DOAR ASA ASISTENTUL ARE STATUT INDEPENDENT SI RASPUNDE SINGUR IN FATA LEGII, CA SI ACEASTA AMARATA DE ASISTENTA CARE ESTE ACUZATA DE MOARTEA FEMEII! DUMNEZEU SA O IERTE CA ORICUM NU SE VA FACE DREPTATE!
  DOCTORII SUNT VINOVATI CA S-AU CALICIT LA PLATA SALARIULUI SI AU RENUNTAT LA RASPUNDEREA LOR SI AU LASAT TOATE HOTARIRILE PE BIATA ASISTENTA!
  CINE CONTROLEAZA CUM LUCREAZA ACESTI DOCTORI IN PRIVAT? CINE CONTROLEAZA LEGALITATEA ACTIVITATII IN ACESTE CABINETE?
  ORGANIZATIA ASISTENTILOR DE CE NU CONTROLEAZA LEGALITATEA MUNCII ASISTENTILOR DIN CABINETELE PRIVATE SI IN MEDICINA DE FAMILIE?
  MEDICII DE FAMILIE SI-AU ANGAJAT TOTI MEMBRII DE FAMILIE CU SALARIU PE CABINET, PLATITI DIN BANII NOSTRI, AI CELOR INSCRISI PE LISTELE MEDICULUI DE FAMILIE DAR OBLIGA AMARATA DE ASISTENTA SA SE FACA PFA CA SA NU-I DEA DARILE CATRE STAT, DIN PARTEA ANGAJATORULUI?
  CINE MAI CONTROLEAZA IN TARA ASTA? DIRECTIA SANITARA, CASA DE ASIGURARI, COLEGIUL MEDICILOR, POLITIA?
  CINE VA PUNE CAPAT EXPLOATARII ASISTENTILOR MEDICALI? EI VOR GRESI, VOR MURI OAMENI, PENTRU CA DOCTORUL ANGAJATOR VREA SA SCAPE DE PLATA SALARIULUI SI DE ORICE RESPONSABILITATE LEGALA, PENTRU CA ASISTENTUL CA PFA ESTE SINGURUL RESPONSABIL IN FATA LEGII DE MOARTEA UNUI OM?!
  POLITIA DE CE NU-L ANCHETEAZA PE DR IORDACHE FLORIN CEL CARE A PROVOCAT MOARTEA FEMEII PENTRU CA A LASAT ASISTENTA FARA SUPRAVEGHERE SI COORDONARE?
  TREZITI-VA SI VEDETI ADEVARUL INTR-O LUME FARA DE LEGE!
  FAMILIA TREBUIE SA-SI INDREPTE ACTIUNEA IN JUSTITIE CATRE MEDICUL VINOVAT!

  Raportează
 • postat de Costi Marți, 22 Ianuarie 2013 17:56 Link la comentariu
  0
  0

  E adevarat ca cine nu munceste nu greseste. De aceea exista asigurari de malpraxis. Stie toata lumea ca in Romania omorul din culpa se pedepseste cu inchisoare cu suspendare. Daca ai si o asigurare de malpraxis, poti scapa destul de usor. Daca avea sau nu asigurare, nu mai e treaba noastra, asa cum pe nimeni nu intereseaza daca eu am casco sau nu.

  Raportează
 • postat de un cetatean Marți, 22 Ianuarie 2013 16:29 Link la comentariu
  0
  0

  ba taticu dar un judecator cand da o decizie aberanta ,cum au fost n cazuri mediatizte, nu e tot malpraxis? si el(judecatorul) de ce pana mea nu raspunde in fata nimanui? ca doar u judecator castiga intr-o luna cat un biet as medical intr-un an sau poate doi !!!!!!! las ca o sa fie mai bine de acum cand NIMENI nu o sa mai aiba curajul sa faca vre-un act medical de teama sa nu ajunga la mititica! ca doar cine nu munceste nu greseste!

  Raportează
 • postat de oana (fica lui stan silvia) Marți, 22 Ianuarie 2013 16:28 Link la comentariu
  0
  0

  cabinetul il stie toata lumea e cabinetul de tratamente copii si adulti de la ultimul leu ......

  Raportează
 • postat de Phill Marți, 22 Ianuarie 2013 12:44 Link la comentariu
  0
  0

  Bine ca i se da poza asistentei in cazua, dar nu se spune numele cabinetului medical unde lucra ... ehehehe !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.