Primarul Marius Stan a fost huiduit de pensionari la protestul din faţa Prefecturii
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Primarul Marius Stan a fost huiduit de pensionari la protestul din faţa Prefecturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 50 de pensionari gălăţeni au protestat, astăzi, în faţa Prefecturii împotriva deciziei Consiliului Local de a reduce din facilităţile pe care vârstnicii le aveau până acum la transportul în comun. În timpul desfăşurării protestului, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan a venit să discute cu protestatarii, fapt care a încins şi mai mult spiritele. Edilul a încercat să le explice pensionarilor motivul pentru care s-a renunţat la abonamente şi s-a ales varianta biletelor cu număr limitat.

"Aproape jumătate din abonamentele gratuite pe care le primeau pensionarii erau nefolosite. Transurbul deconta pe seama dumneavaostră şi noi plăteam. Trebuia să plătim 10 milioane de euro care nu ajungeau la dumneavoastră. Cu banii care se economisesc, ieri am hotărât în şedinţa de CL ca pensionarii cu pensia minimă să primească bilete valorice de câte 100 lei de Paşte şi de Crăciun", le-a spus primarul Marius Stan pensionarilor.

Edilul a plecat din rândul pensionarilor după ce aceştia au început să-l huiduie şi să-i ceară demisia. „Îi dăm cartonaş roşu. Dumnealui ştie foarte bine ce înseamnă asta. L-am votat dar nu face nimic pentru noi”, au spus în cor pensionarii prezenţi la protest.

Protestatarii şi-au adus aminte însă şi de alte probleme cu care se confruntă. "Am ajuns la capătul răbdării, una ni s-a spus în campania electorală, alta s-a întâmplat. Şi aşa trebuie să suportăm coplata, acum nu mai avem posibilitatea să circulăm gratuit cu autobuzele decât de 15 ori dus-întors. Nu l-am votat pentru Oţelul, l-am votat pentru noi", a declarat organizatorul acţiunii de protest, liderul Alianţei Europensionarilor, Toader Cristea.

La finalul protestului pensionarii au declarat că sunt hotărâţi să picheteze săptămâna viitoare sediile organizaţiilor PSD şi PNL din municipiul Galaţi, motiv pentru care şi-au dat întâlnire pentru vinerea viitoare.

Citit 3438 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2013 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.