Gălăţenii au început să-şi achite datoriile la întreţinere. Ştergerea penalităţilor i-a mobilizat către casierii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Gălăţenii au început să-şi achite datoriile la întreţinere. Ştergerea penalităţilor i-a mobilizat către casierii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au început să-şi achite datoriile la apă caldă şi căldură – individual sau colectiv (prin asociaţiile de proprietari din care fac parte) – ca să scape de penalităţile de întârziere pe care furnizorul, Apaterm, le-a aplicat de-a lungul anilor.

Astfel, după ce a anunţat, luna trecută, că le va şterge penalităţile tuturor consumatorilor care îşi achită debitele de bază până la 31 iulie, Apaterm a înregistrat o creştere a încasărilor „din vechi”. Deşi nu a putut comunica încă suma plătită din februarie încoace exclusiv de către datornicii cu state vechi, societatea a precizat numărul lor, al celor care au făcut sau urmează să facă plata datoriilor în baza angajamentelor de plată asumate – individual sau prin asociaţie. „Din februarie şi până acum, nu mai puţin de 568 de persoane şi 174 de asociaţii de proprietari au încheiat angajamente de plată a datoriilor istorice, pentru a beneficia de ştergerea penalităţilor. Mulţi dintre ei au început deja să efectueze şi plăţi”, au declarat, marţi, oficiali din conducerea societăţii de distribuţie a apei calde şi a căldurii.

Potrivit raportării Apaterm de la 31 ianuarie 2013, populaţia avea datorii de 18,8 milioane de euro către societate, la care se adăugau penalităţi de 19,8 milioane de euro. Sumele sunt în scădere faţă de cele raportate la 31 decembrie 2012.

Citit 4222 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.