Risc de inundaţii pe străzile Galaţiului din cauza gunoaielor aruncate în canale

Risc de inundaţii pe străzile Galaţiului din cauza gunoaielor aruncate în canale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste zece metri cubi de pamperşi, oase de vită şi alte deşeuri textile şi menajere au scos echipele Apă Canal din conductele de canalizare ale oraşului zilele acestea, în timpul operaţiunilor de pregătire a reţelei pentru preluarea apei rezultate în urma topirii zăpezii. Resturile obturau ţevile de canalizare, nefiind aruncate de populaţie în coşul de gunoi sau la tomberon, ci în vasul de toaletă sau direct în gurile de scurgere de lângă blocuri. Un canal din zona Spicul, de exemplu, era înfundat cu varză murată. "Pentru a desfunda respectiva canalizare a fost folosit şi un utilaj de spălare sub presiune", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

Municipalitatea, care anunţă că operaţiunile de pregătire a reţelei de canalizare pentru preluarea debitului de apă aşteptat în urma topirii zăpezii vor continua şi în zilele următoare, face apel la populaţie să nu mai arunce deşeuri în sistem. "Le cerem celor care aruncă în canalizare deşeuri textile, menajere etc. să folosească containerele pentru salubritate şi nu sistemul de canalizare, pentru a preveni înfundarea acestuia şi, implicit, producerea de inundaţii pe străzile respective", se arată într-o declaraţie emisă de Biroul de Presă al Primăriei.

 

Citit 2339 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 17:32

12 comentarii

 • postat de Radu de Galati
  Marți, 02 Aprilie 2013 07:11
  Si apropos, credeti ca acele fotografii din canalizare face cuiva placere ? Mai madam canal, este sufficient ca incerci sa speli reierii la cititori dar vrei sa le faci si scaraba? Chiar va face placer sa publicati astfel de fotografii ? ce vreti oare sa dovediti ? ca sunteti vigilenti ? sau ca ati fost acolo?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Marți, 02 Aprilie 2013 07:06
  Pentru Claudiu Ciuhureanu,
  Periodic daca vrei sa stii ce inseamna intreaba pe nevastata si daca ea nu stie intreaba pe maicata dar daca vrei sa-ti zic eu , apoi din cand in cand, o data pe an, o data la 6 luni sau inaintea vijeliei.. Daca inca nu ai priceput suna la politia comunitara si intreaba pe ei de cate ori verifica precupetii in piata ca de hoti si excroci le este frica.

  Pentru vasil-basil,
  Daca ma cunosti asa de bine sper sa nu-mi ceri pensie alimentara pentru asazilul copil al tau. Eu propun sa nu mai mananci rahat aiurea pe aici si sa comentezi la subiect.
  Canalizarea trebuie totusi verificata si curatata de cei platiti sa o faca, caca un cetatean scuipa sau arunca o varza, asta nu inseamna ca trantorii trebuie sa gaseasca motive sa faca nimic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi
  Luni, 01 Aprilie 2013 15:37
  Sunt de acord cu Radu si in plus
  In tigl.III pe Siderurgistilor, nr. 15, este un capac de Geiger furat din sept 2011, am sunat atunci si mi-au spus la tel ca "sa nu-mi fac griji ca-l schimba imediat". Nu l-au montat nici acum si in el, apa, aduce tot felul de gunoaie, crengi, peturi, pietricele etc si s-a infundat. cine este vinovat acolo nea Costache, nea Claudiu sau Vasil Basil. Apa Canal ar trebui sa-isi stabileasca un calendar de verificare a canalizarilor pe care trebuie sa-l respecte. Si in lumea civilizata sunt dobitoci care arunca tot felul de gunoaie in canal, dar acolo societatile de intretinere isi fac treaba, nu freaca menta prin birouri si cer sporuri de calculator. Primaria a schibat o multime de conducte prin oras care acum se infunda de la pamintul si gunoaiele de pe strazi. Sunteti incapabili asta e.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pl[titor de taxe şi impozite pentru datoriile fotbalistului primar
  Duminică, 31 Martie 2013 14:01
  Măi oameni buni, de unde să-i mai ajungă primarului-fotbalist bani pentru desfundări de canalizări şi reparaţii de străzi? 150.000 de euro pentru un audit comandat imediat după controlul Curţii de Conturi la o firmă de avocatură; 300.000 de euro la altă firmă de avocatură pentru a reprezenta în justiţie în litigii de muncă pierdute de primărie 99,99%, urmează alt contract de vreo 250.000 de euro tot cu o firmă de avocatură pentru o cauză egală cu 0(zero) - vom afla în curând pentru ce şi chiar că ne vom cruci!
  0
  0
  Raportează
 • postat de unul
  Duminică, 31 Martie 2013 07:35
  Las sa ne inundam.Si asa arata orasul asta k un rahat,ce ar mai fi si putenteca apa.k la venezia mancati-as cocsu matale.Dom premar, ne-am rupt masinile in noul galati.te-am votat acu , platesti matale factura la service?futu-ti neamu-n gat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nick
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 21:44
  Apa canal trebuie sa curete periodic canalizarile unde se cunosc ca sunt probleme. Sa faca adrese catre politie cand nu gasesc capacele la locul lor, adrese catre primarie cand strada e desfundata si nereabilitata ...daca ar fi usoara munca, ar practica-o toti. Lasati deci justificarile, iar daca v-ati face datoria, s-ar diminua problemele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alina
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 10:52
  ROMANUL NEEDUCAT SI NESIMTIT SI INCULT ARUNCA LA CANALIZARE IN LOC SA SE DEPLASEZE LA COSUL DE GUNOI! ROMANUL E NEAM PROST!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Teach
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 08:10
  da zgura de pe Brailei pe care a spalato ploaia si a acoperito zapada nu e acolo in canale? De maturat nu a fost maturata ... 90% a ajuns in sistemul de canalizare ... cu aia ce faceti? Cine e vinovat?
  0
  0
  Raportează
 • postat de vasil_basil
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 08:02
  Pentru Radu: esti un bagator in seama, nu ai muncit niciodata! Nu stii ce e munca mai baiatule cu unghiile facute!
  0
  0
  Raportează
 • postat de viata de cacat
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 06:32
  manipulare de prost gust
  0
  0
  Raportează
 • postat de claudiu
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 04:33
  @radu de galati - ce inseamna periodic? O data pe luna? O data pe saptamina? De trei ori pe zi? Sa le verifice por**lor varza, sa vada cind se impute si sa le-o duca la gunoi? Oricit ai da pentru salubritate sau canalizare nu iti da dreptul sa fii nesimtit.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 00:59
  pentru Mihai Costache,
  E bine sa stii mai nene ca asa cum hranirea porcului nu se face in ajunul craciunului nici curatenia canalizarilor si nu a "canale" nu se face in ziua topirii zapezilor. Zadarnic incercati sa pasati vina in alta parte cand de fapt voi trantorilor sunteti vinovati. Intretinerea trebuie facuta periodica si canalizarea trebuie separate de apa de ploaie dar calificarea voastra de papagali nu va da voie sa stiti de asa ceva. Se colecteaza de la populatia galatiului milioane de lei , bani care trebuiesc folositi pentru canalizare si nu pentru mentinerea unor trantori in functii bine platite ca apoi sa ne spuna minciuni pentru as justifica incompetent.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.