Procuroarea Mihaela Agheniţei: "Sunt anchetată pentru că procurorilor DIICOT le e frică"

Procuroarea Mihaela Agheniţei: "Sunt anchetată pentru că procurorilor DIICOT le e frică"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procuroarea spune că totul este un scenariu pus de cale de cei pentru care anchetele DNA sunt incomode * Mihaela Agheniţei a negat toate acuzaţiile care i se aduc şi a infirmat că ar fi avut o relaţie amoroasăcu fostul deputat Mihail Boldea


În urma scandalului izbucnit marţi în presă, în legătură cu procuroarea Mihaela Agheniţei, acuzată de favorizarea lui Mihail Boldea, magistratul a mers ieri la DIICOT pentru a da declaraţii.

La intrarea în sediul Parchetului, Mihaela Agheniţei a negat toate acuzaţiile care i se aduc şi a lansat, la rândul ei, acuze la adresa colegilor care o anchetează. Deşi susţine că şi-a ajutat în repetate rânduri colegii, Agheniţei crede că ancheta care o vizează este de fapt o  răzbunare pentru faptul că avea în lucru un dosar de corupţie în care erau implicaţi cei din DIICOT. „L-am cunoscut pe domnul Boldea când a fost adus din arestul poliţiei, într-un hal fără de hal, la audieri la DNA. Ideea relaţiei sentimentale între mine şi domnul Boldea a apărut de frică. Frica celor la care ajunsesem în dosarele mele. Am avut o relaţie bună cu procurorii DIICOT. Eu i-am ajutat. Lucram în dosarele mele şi singurii care s-au speriat au fost domnii de la DIICOT, aceştia fiind susceptibili de corupţie. În dosarul Troacă am disjuns cauza faţă de procurorii DIICOT, cei care mă anchetează pe mine acum. Totul a pornit de la interceptările din acest dosar”, ne-a declarat Mihaela Agheniţei.

Afirmaţiile sale sunt însă puse sub semnul întrebării chiar de superiorii magistratului, care arată că „în cauză a rezultat că învinuita Agheniţei Mihaela, la cererea expresă a numitului Boldea Mihail, efectuează cercetări faţă de anumite persoane indicate de acesta, susnumitul precizându-i priorităţile sale în ceea ce priveşte persoanele care ar trebui cercetate”.

Poveste începută în martie 2012

Procurorii DIICOT Galaţi au efectuat săptămâna trecută percheziţii la domiciliul procuroarei, de unde au ridicat laptopuri şi telefoane mobile, ce urmează a fi supuse unei percheziţii informatice, aprobate deja de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). CSM-ul a dat aprobare pentru toate acestea după ce au fost văzute probele din dosar şi s-a aflat întreaga poveste.

Superiorii Mihaelei Agheniţei din CSM afirmă că „în timpul audierilor efectuate la sediul DNA Galaţi, între învinuita Agheniţei Mihaela şi numitul Boldea Mihail s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecăţii prin rechizitoriul DIICOT”, precizează CSM.

Mai mult, magistraţii din CSM vorbesc despre faptul că „magistratul procuror Agheniţei Mihaela a dispus citarea numitului Boldea Mihail în mod repetat la sediul DNA sub pretextul efectuării de activităţi procedurale în dosarul în care este cercetat şi în denunţurile formulate de acesta, cei doi petrecând în medie 5-6 ore pe zi în biroul magistratului”. Conform probelor, Mihail Boldea a fost citat la DNA de 71 de ori în perioada aprilie - noiembrie 2012.

Boldea, „păstrat” în arestul IPJ la solicitarea procuroarei

"Viaţa liberă" a sesizat, în mai multe articole, faptul că Mihail Boldea a rămas în arestul IPJ, deşi dosarul său ajunsese în instanţă, lucru care impunea transferul în Penitenciarul Galaţi. Ba mai mult, ori de câte ori era citat la DIICOT, Mihail Boldea primea citaţie şi de la DNA, pentru aceeaşi zi şi aproximativ aceeaşi oră. CSM-ul confirmă acum că Mihaela Agheniţei a fost cea care a făcut demersurile pentru ca inculpatul Boldea să nu fie transferat la penitenciar, sub pretextul că „are nevoie de acesta la dispoziţia sa, pentru a-l audia în cauzele repartizate în lucru”.

Acuzaţiile de favorizarea infractorului au apărut încă din iunie anul trecut. Abia în martie 2013, procurorii DIICOT au şi identificat persoana care îl favoriza pe Mihail Boldea.  Pe 26 martie au avut loc şi percheziţiile domiciliare, zi în care şi Mihaela Agheniţei şi-a dat demisia şi a cerut să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Deşi anchetatorii au probe care atestă relaţia sentimentală dintre procuroare şi inculpatul Mihail Boldea, magistratul susţine că timpul mare petrecut de Boldea în biroul ei se datorează doar faptului că acesta „se aduna foarte greu pentru că se afla în depresie”, susţine Agheniţei.

Ieri, Mihaela Agheniţiei a petrecut câteva ore la audieri la DIICOT, timp în care a aflat, cel mai probabil, şi parte din probele care o incriminează. Ancheta este încă în plină desfăşurare, urmând ca procurorii DIICOT să dispună şi măsurile legale care se impun în acest caz. Până atunci, însă, procuroarea Agheniţei este în concediu de odihnă şi aşteaptă hârtia de la CSM prin care i s-a aprobat revenirea la parchetul brăilean.

 

Citit 4757 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.