Marţi, în „Viaţa liberă”: Mihai Răzvan Ungureanu, următorul interlocutor în „Interviuri de top”

Marţi, în „Viaţa liberă”: Mihai Răzvan Ungureanu, următorul interlocutor în „Interviuri de top”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Dacă clasa politică românească are nevoie de aer proaspăt - ceea ce se repetă tenace şi ineficient de multă vreme -, atunci tocmai oameni de croiala lui Mihai Răzvan Ungureanu trebuie "clonaţi" şi puşi la locul potrivit", scrie Andrei Pleşu în una dintre cărţile sale. MRU este, într-adevăr, un fenomen pentru clasa politică românească.
Istoric şi diplomat, a reuşit un traseu remarcabil în relaţiile internaţionale vizibile şi „invizibile”, ca ministru de Externe, director al SIE, premier al României, pentru a aminti doar câteva dintre demnităţile de top pe care le-a deţinut. Mihai Răzvan Ungureanu este, aşadar, interlocutorul de mâine din seria „Interviuri de top”.
Vom pătrunde în culisele diplomaţiei, vom pune politica internă faţă în faţă cu politica externă, vom afla cât de pregătită este România să răspundă provocărilor relaţiilor internaţionale din sec XXI şi cum ne afectează politica externă viaţa de zi cu zi. Altfel spus, diplomaţia fără secrete, cu Mihai Răzvan Ungureanu, într-un interviu în exclusivitate în paginile ziarului „Viaţa liberă” de marţi.

 

Citit 2458 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2013 16:21

7 comentarii

 • postat de caddy
  Luni, 15 Aprilie 2013 11:44
  HUAAAAAAAAAAAAAA FMM DE VITA KOBE CE ESTI
  0
  0
  Raportează
 • postat de lupu
  Luni, 15 Aprilie 2013 08:37
  @ m-am saturat de manipulanti
  "daca erati corecti asteptati intii sa ascultati ce zice omul si apoi sa comentati"

  stimate "satul de manipulanti", pai dl mru deja a spus ce avea de spus la guvernare. acum nu pentru guvernare se pregateste?
  spune-mi te rog, ce a ramas dupa guvernarea pdl? spuneti o singura masura economica, una singura macar.
  sa va aduc eu aminte? spitale inchise, scoli inchise, salarii taiate, pensii taiate, trimiterea doctorilor afara, promovarea unor valori gen igas pe care nu l-as pune nici administrator de scara.mai au ei un aliat care umbla cu legatura de usturoi in vara pe la nasul lui mru. pai astia sa fie liderii de maine ai natiunii? astia care cred in strigoi si flacara violet?

  un proverb spune ca aceeasi gaina aceleasi oua face. eu nu cred ca daca mru are acum un partid nou face altceva. este doar o pacalaeala ca sa nu deconteze "reusitele". dl mru nu a reusit sa convinga romanii ca sa faca un partid ci a cumparat unul. asta spune mult.
  ei dl satul de manipulanti, asta este manipulare in esenta pura. ce remarc la tine, acelasi dispret fata de semenii nostri, de parca ar fi un stigmat sa fii pensionar, si ar fi un merit sa fii tanar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de m-am saturat de manipulanti
  Duminică, 14 Aprilie 2013 20:39
  de ce nu-I puneti intrebari intr-un mediu civilizat, o conferinta de presa . va e frica de niste raspunsuri la care poate nu aveti replica si poate are si argumente? acum mai trebuie si o mobilizare de pensionari, ceva demonstratii la prefectura si a-ti rezolvat problema. omul are dreptul sa-si spuna parerile, poate e altceva decit topoganul asta vesnic spre saracie. poate avem si noi dreptul sa le ascultam si sa tragem concluzii proprii. daca erati corecti asteptati intii sa ascultati ce zice omul si apoi sa comentati. imi bat gura degeaba, aveti metode specifice sa manipulati in asa fel incit ce nu convine unor persone sau partide sa moara din fasa. o sa izbutiti, asta e arma cea mai eficienta ce si-a demonstrate eficienta din 90 incoace. inchideti din prima gura oricui ce nu-I intr-un sistem "la putere". ceea ce faceti voi se numeste nerusinare. nu faceti decit politica voastra, mai lasati-ne sa mai si alegem dupa mintea noastra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Virgil Nemoianu
  Duminică, 14 Aprilie 2013 19:47
  Domnul Ungureanu a reusit performanta ca intr-o luna jumate de guvernare sa faca cel mai mare rau natiunii romane.A cedat gratis Ungariei bunurile fundatiei Gojdu desi nu avea dreptul sa o faca si a scindat Universitatea Babes--Bolyai desi iar nu avea competenta sa faca asta drept pentru care a fost decorat cu una din cele mai distinse medalie de catre statul ungar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de doar niste slugi
  Duminică, 14 Aprilie 2013 19:39
  nici nu a ajuns omul sa spuna ceva la galati si deja s-a mobilizat sectiunea cu" ordinea si linistea orasului". sinteti nu de ris, mai rau, de....plins. va e frica cumva ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Agamita Trahanache pt. @ Roxana
  Duminică, 14 Aprilie 2013 19:12
  Bravo @Roxana ! Ce am vrut sa spun eu , ai spus tu . Nu-mi ramane decat sa subscriu la cele spuse de tine . Atat voiam sa mai intreb: branzovenescu asta ( unguent ) a descoperit vreo vita kobe la Galati de da tarcoale ?!?
  0
  0
  Raportează
 • postat de roxana
  Duminică, 14 Aprilie 2013 17:39
  Un om nu se evalueaza dupa ce "ar vrea sa faca, ci dupa ce a facut"

  Tineretea nu este un atu.Trebuie sa fie completata si cu ceva competenta. Dl MRU a fost prim ministru doar o luna si ceva. Spuneti-mi si mie ce este remarcabil in asta? Eu nu as numi asta performanta, ci mai degraba contraperformanta. Atunci ne certa la televizor ca suntem un popor de lenesi si nu dam zapada din strada. In iarna aceea am vazut "lenesii". Erau niste batrane de 80 de ani pe acoperisul casei si isi dadeau zapada ca sa mai salveze ce se poate.
  Si sistemul de gandire al lui MRU m-a nedumerit. Cum sa judeci o natiune dupa cativa betivi. Asta este o carenta care nu este scuzabila pentru cineva care se vrea a fi liderul unui grup dintr-o tara. Cum sa pedepsesti o localitate pentru ca are si uscaturi. Liderul autentic trebuie sa se ridice deasupra situatiilor conjuncturale, sa le domine.

  Si mai este si povesta aceea cu vita kobe, cu alifiile, adica cu o suma enorma cheltuita. Nu alifia ma interesa, ci cat a cheltuit in plina criza. Unde era empatia cu poporul pe care il conducea?

  Mare pacat de dl Plesu. Am toate cartile lui, imi plac ideile lui. Insa sa devii agent electoral este sub demnitatea domniei sale.D-le Plesu, oamenii politici sunt alesi si nu clonati ca sa fie "pusi".
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.