CJ Galaţi împădureşte judeţul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această perioadă, angajaţii de la Serviciul Administrarea Domeniului Public al Consiliului Judeţului Galaţi se ocupă cu pregătirea pepinierelor de salcâmi, care, la toamnă, vor putea fi sădiţi în comunele din judeţ, care şi-au exprimat dorinţa de a face acest lucru.

Potrivit directorului acestui serviciu, Roman Apostol Picu, „Consiliul Judeţean Galaţi este cam singurul consiliu din ţară care se mai ocupă de acest program de împădurire. Programul a început de pe vremea când preşedinte era domnul Gogoncea şi continuă şi în acest moment”.

Potrivit lui Picu, din 2004 şi până în prezent, serviciul pe care îl conduce a asigurat circa zece milioane de puieţi de salcâm, cu care s-a reuşit împădurirea a aproximativ 5.000 de ha de pădure.

„Şi în acest an, la solicitarea preşedintelui Eugen Chebac, noi am trimis către primării o adresă, prin care acestea să ne prezinte disponibilitatea de a împăduri. Am primit necesarul din partea majorităţii comunelor. Cele care nu au vrut sunt Băleni, Oancea, Piscu, Independenţa, Iveşti şi Cuza Vodă. În rest, primăriile ne-au solicitat între 5.000 şi 120.000 de puieţi de salcâm, adică un necesar total de 3,226 milioane de puieţi de salcâm”, a mai declarat Roman Apostol Picu.

Chiar dacă decizia finală va fi luată la nivelul conducerii CJ Galaţi, şeful ADP se gândeşte că în acest an se va investi în „măcar 1,5 milioane de puieţi  de salcâm”.

Însămânţarea se va efectua chiar în această perioadă, când temperaturile vor ajunge la +10 grade Celsius, astfel încât în toamnă puieţii să poată fi plantaţi. P

rogramul de împădurire la nivelul judeţului Galaţi este susţinut de CJ Galaţi, atât în baza Legii 24/2006, cât şi pentru a preîntâmpina eroziunea solurilor, afectate de inundaţii – precum cele de la Tuluceşti, Cavadineşti sau Vlădeşti.

Citit 884 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.