Imobilele mafiei, lăcaşuri de cult

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Universitatea Columbia, New York: Pe 25 aprilie 2009, va avea loc a 6-a ediţie a conferinţelor româneşti susţinute în cadrul Universităţii Columbia din statul New York, pe tema “România după 20 de ani”.

* Biserică românească în Sicilia: Românii care locuiesc în oraşul italian Canicatti din zona Sicilia, aproximativ 6000 de persoane, vor avea propriul lăcaş de cult ortodox. Se va sluji în biserica San Nicola, lăcaş ce nu mai fusese folosit de ceva vreme, restaurat recent, aflat în Piaţa San Domenico. S-a făcut şi o cerere la prefectul Postiglione prin care se solicită alocarea unui imobil confiscat de la mafie care să fie transformat într-un centru de întâlnire pentru comunitatea ortodoxă din zonă.

* La Dallas, Tricolorii veseli: Românii din zona Dallas, Texas, au sărbătorit cinci ani de la sfinţirea noii biserici a Parohiei Ortodoxe Sfânta Maria din Colleyville, odată cu sărbătorirea aceleaşi vârste a ansamblului de dansuri folclorice Tricolorii Veseli, a enoriaşilor acesteia.

* În vizită la românii din Germania: Profesorul universitar Dr. Georgeta Filitti, specialistă în istoria moderna şi contemporană a României, va fi sâmbătă, 28 martie, ora 18:30, la sala Hohoiu, din Offenbach, la o seara închinată celor „150 de ani de la Unirea Principatelor Romane".

* Astăzi, expoziţie în Germania: Astăzi, ora 17.30, la Galeria Consulatului General al României din Munchen, Germania are loc vernisajul expoziţiei de arta „Apoziţia 40". Expun - în perioada 19-27 martie - pictoriţa Sanda Dunca, sculptorul Geo Goidaci, pictorul Radu Anton Maier, graficianul Horst Weber şi pictoriţa Annemarie Werhazy.

* Americanii ne joacă piesele: Piesa de teatru „Horses at the Window (Caii la Fereastra)" de Matei Vişniec va fi pusă în scenă în perioada 19 martie-25 aprilie la Trap Door Theatre din Chicago de un regizor din Sibiu, Radu Alexandru Nica. Vor juca actori americani şi se intenţionează un turneu în România.

* Zece pentru Madrid: Săptămâna trecută a fost vernisată la Galeria Sol & Bartolome din Santiago de Compostela expozitia "10 pictori români contemporani", expoziţie organizată cu sprijinul Ambasadei României la Madrid. Expoziţia cuprinde tablouri semnate de Paul Gherasim, Horea Pastina, Gheorghe Ilea, Mihai Sârbulescu, George Mircea, Doina Mihăilescu, Cristian Paraschiv, Simion Crăciun, Bogdan Vlăduţă şi Ioana Crăciun Dobrescu şi va fi deschisă publicului timp de o lună.

* O gălăţeancă expune în Spania: Astăzi, la ora 20,00, la sediul Institutului Cultural Român din Madrid se va vernisa expoziţia plasticienei Ana Maria Popa. Născută la Galaţi, în 1979, Ana Maria Popa a făcut studiile universitare la Cluj Napoca şi a fost profesoară la Liceul Costache Negri din oraşul nostru. A expus la Galaţi, în 2005, la galeriile Mon D’Art. Expoziţia din capitala Spaniei va fi deschisă până 3 aprilie.

* „Spovedanie la Tanacu” a ajuns în Polonia: Spectacolul „Spovedanie la Tanacu", pus în scenă de Andrei Şerban la Teatrul Odeon, cu sprijinul Institutului Cultural Român, pe un text adaptat după cartea omonimă a Tatianei Niculescu Bran, va fi prezentat, astăzi şi mâine, la Łódź, mare oraş polonez care găzduieşte celebra şcoală de film şi care candidează acum pentru titulatura de „Capitală europeană a culturii".

Citit 927 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.