Intrarea în Ierusalim a Mântuitorului: Pelerinajul de Florii i-a adus pe gălăţeni în biserică

Intrarea în Ierusalim a Mântuitorului: Pelerinajul de Florii i-a adus pe gălăţeni în biserică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii prezenţi la manifestare, "pelerini în Grădina Raiului"


Pelerinajul organizat de Florii, când am sărbătorit Intrarea în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a adus pe strada Domnească pelerini de toate vârstele.  Un grup de credincioşi a pornit de la istorica Biserică a Unirii - „Vovidenia" - înspre Catedrala Galaţilor, în frunte fiind  Protoiereul de Galaţi, părintele Eugen Buruiană. Un alt convoi a plecat în aceeaşi direcţie, dar de la Seminarul Teologic Galaţi. Cu mic, cu mare, gălăţenii au ieşit să-L însoţească pe Hristos pe cărările credinţei, purtând în mâini ramuri de salcie, flori de liliac de culoarea vieţii de după moarte şi dalbe lăcrămioare. Laudă şi cântări duhovniceşti s-au auzit pe strada Domnească şi la aristocrata Catedrală, iar pacea s-a aşezat în inimile creştinilor „ca o adiere şi ca o lumină”...

La Catedrala Galaţilor, Adunarea Dreptmăritoare a fost întâmpinată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, care cu credinţă şi cu dragoste s-a rugat, a binecuvântat şi a ridicat inimile şi cugetele celor veniţi să fie pe drum cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos. „Acest pelerinaj, în toată lumea, este o actualizare şi o mărturie a Intrării în Ierusalim a Mântuitorului care a fost întâmpinat cu stâlpări şi cu flori de acelaşi popor iudeu, chiar înainte de pătimirea, purtarea Crucii, Răstignirea şi Învierea Lui în a treia zi din morţi. Dincolo de aspectele exterioare care ţin de ramurile de salcâm, de florile, pe care le purtăm în mâini, importante rămân pentru noi tinereţea duhovnicească, dorinţa de înnoire a vieţii şi minţii noastre în Duhul lui Hristos”, ne-a spus Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian.

Sărbătoarea a avut darul să ne reintroducă în lumea plină de strălucire lumească şi de patimi a Vechiului Ierusalimului care prin patimi, Cruce şi Învierea Lui ne îndreaptă spre tainicele şi veşnicele daruri ale Noul Ierusalim.

Arhiereul locului i-a numit pe copiii prezenţi la manifestarea de suflet românesc „pelerini în Grădina Raiului”, „Flori vii” care trebuie să devină, printr-o viaţă demnă, prin rugăciune şi raportarea la cele cereşti, „Făclii de Înviere”.

Citit 1009 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2013 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.