Percheziţii la Galaţi în căutarea hoţilor de maşini de lux. 20 de persoane au fost duse la audieri

Percheziţii la Galaţi în căutarea hoţilor de maşini de lux. 20 de persoane au fost duse la audieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliţiei Capitalei au făcut luni dimineaţă 32 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Galaţi, Sibiu, Iaşi şi Alba, la membrii unei grupări infracţionale suspectate de furturi şi înşelăciuni cu autoturisme.

Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012, iar prejudiciul creat până în prezent a fost estimat la 200.000 de euro, a precizat Poliţia Capitalei. În urma acestor percheziţii 20 de persoane au fost duse la audieri. Printre persoanele audiate se numără şi generalul în rezervă Francisc Radici, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, precum şi un poliţist.

Conform unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, gruparea infracţională suspectată de furturi de maşini de lux era formată din 26 de persoane şi luase loc grupării conduse de Sandu Geamănu. Unul dintre liderii grupului era Liviu David, fratele lui Constantin David, condamnat în dosarul furtului maşinii lui Gigi Becali.

"Hoţii îi urmăreau pe proprietari până când opreau fie să scoată bani de la ATM, fie să facă mici cumpărături. Dacă şoferii lăsau cheile în contact, în câteva secunde rămâneau pietoni", au spus surse apropiate anchetei citate de Mediafax.

Poliţiştii au adus la sediul Serviciului Furturi Auto şi două dintre presupusele victime ale hoţilor, care ar fi plătit sume de bani pentru a-şi recupera autoturismele şi nu au depus plângere la Poliţie. Întrebaţi de anchetatori, aceştia au spus că nu ştiu nimic despre hoţi, fapt pentru care pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru favorizarea infractorului, au mai spus sursele din rândul anchetatorilor.

Totodată, membrii grupării sunt acuzaţi şi de înşelăciune, pentru că ar fi achiziţionat mai multe maşini în leasing, după care le-ar fi falsificat actele şi le-ar fi vândut unor cumpărători de bună-credinţă. Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Serviciului Furturi Auto, împreună cu ofiţeri judiciarişti şi luptători SAS din Poliţia Capitalei şi de cei din judeţele în care au loc percheziţii. Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale şi DIPI.

Generalul în rezervă Francisc Radici a fost pus recent sub învinuire într-un dosar privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu, în care mai sunt cercetaţi generalii Corneliu Dobriţoiu, Traian Pigui, Floarea Şerban, Constantin Năstase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru şi Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea şi Ionel Vizitiu, precum şi plutonierul Mihaela Matei.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale anticorupţie, în acest caz există date şi indicii temeinice că aceştia au închiriat şi ulterior au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale, folosind declaraţii false. Aceştia s-au prevalat de prevederile Legii 562/2004 pentru a-şi cumpăra locuinţele de serviciu, în condiţiile în care deţineau sau deţinuseră una, două sau chiar trei alte locuinţe proprietate personală.

Citit 2643 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2013 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.