GALERIE FOTO / "Festivalul Scrumbiei", sărbătoare cu surprize pentru toţi gălăţenii
Foto: Foto: Vasile Caburgan

GALERIE FOTO / "Festivalul Scrumbiei", sărbătoare cu surprize pentru toţi gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în fiecare an, "Viaţa Liberă" a premiat cei mai buni pescari


Încă de la primele ore ale dimineţii, peste 100 de pescari s-au aliniat cuminţi pe malul Dunării, pentru a participa la deja tradiţionalul concurs de pescuit organizat cu ocazia Floriilor. Cotidianul "Viaţa Liberă"  i-a premiat şi anul acesta, conform tradiţiei, pe cei care au reuşit să strângă cea mai mare captură în cele trei ore ale competiţiei. Astfel, premiul I, constând într-o lansetă Challenge Spin 2,5 M/8,25 GMitchell şi o mulinetă Daiwa Procaster 3000 XI/10 RUL/185X0,30 MM/5,3:1 a fost ridicat de Gabriel Chirilă, care a reuşit să prindă 2,935 kilograme de peşte. Locul doi şi un premiu constând într-o lansetă Corsar 2,40 M/30,80 G şi o mulinetă VIGOR F-RD 50 2 RUL/155 MX050MM/5,2:1 LINEAEFFE i-au revenit lui Săndel Vasilache, în timp ce ultimul loc al podiumului a fost ocupat de Vasile Radu, care a primit o mulinetă VIGOR F-RD 60 2 RUL/155 MX050MM/5,2:1 LINEAEFFE. De altfel, organizatorii au premiat şi cea mai mare captură, şi cel mai mic peşte prins, dar şi pe cel mai vârstnic - Emanoil Andreescu, 82 de ani - şi pe cel mai tânăr participant, acest din urmă premiu revenind Alinei Flutur şi Roxanei Cosma, fiecare de doar opt anişori. Nimeni nu a plecat cu mâna goală, toţi participanţii primind la final suc şi bere. Imediat după terminarea concursului de pescuit, s-a dat startul oficial al "Sărbătorii Scrumbiei".

Scrumbia printre păpuşi

Ca în fiecare an sărbătoarea a însemnat îmbulzeală, grătare, concerte, demonstraţii în aer liber şi bere, râuri de bere. Cum vremea a fost de partea gălăţenilor, peste 30.000 de oameni au ieşit în cursul zilei pe Faleză pentru a-şi cumpăra, cu zece lei, măcar o scrumbie în folie. Nici cei mici nu au fost uitaţi, clovnii confecţionându-le tot felul de animăluţe din baloane, în timp ce teatrul de păpuşi şi sportivii i-au încântat cu spectacole de top. Iubitorii sportului au avut şi ei parte, ca în fiecare an, de momente special dedicate lor. În timp ce pescarii se întreceau în capturi pe Faleza inferioară, pe Faleza Superioară a avut loc un cros pentru toate vârstele. Ziua a continuat cu un concert de revistă, recital Sofia Vicoveanca, acompaniată de Ansamblul "Doina Covurluiului", iar la închidere au cântat Mandinga, Alexandra Ungureanu şi Crush.

Ciorbă pentru credincioşi

Credincioşii prezenţi la slujba de Florii de la Biserica Precista au primit şi ei un cadou din partea Bisericii. Astfel, în curtea lăcaşului de cult au fost împărţite aproximativ 250 de porţii de ciorbă de peşte. Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, nu a existat niciun pic de îmbulzeală, deoarece la faţa locului se aflau şi aproximativ 30 de jandarmi şi poliţişti locali.

Citit 5198 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2013 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.