Crin Antonescu, anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PNL

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crin Antonescu a fost ales, vineri, preşedinte al PNL, de către Congresul extraordinar al partidului, obţinând 873 din voturi, în timp ce contracandidatul său, Călin Popescu Tăriceanu, a fost votat de 546 de delegaţi, conform rezultatelor anunţate de la tribuna congresului.

Preşedintele de şedinţă, Mircea Ionescu Quintus, l-a declarat pe Crin Antonescu preşedinte al PNL, după anunţarea rezultatului votului, de la tribuna Congresului.

Rezultatul final al votului delegaţilor a fost anunţat de la tribuna Congresului de preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mihai Bălăşescu, acesta precizând că, din totalul de 1.431 de voturi, au fost valabil exprimate un număr de 1.419 voturi.

După cele patru ore în care cei 1.431 de delegaţi prezenţi la congres şi-au exprimat opţiunile, cei 93 de membri ai comisiei de numărare a voturilor s-au retras la sala grupului parlamentar al PNL pentru a realiza numărătoarea voturilor.

Procesul a fost perturbat însă, mai bine de 20 de minute, de o ceartă între membrii comisiei, care, potrivit unor surse participante la numărarea voturilor, nu au reuşit să se înţeleagă asupra numărului de membri ai subcomisiilor care să numere voturile.

Propunerea susţinătorilor lui Antonescu a fost ca subcomisiile să fie formate din trei membri, iar tabăra lui Tăriceanu a susţinut că trebuie să fie mai mulţi membri, respectiv 9-10.

În final, comisia a decis să numere toate voturile, cearta încheindu-se odată cu intrarea în sală a lui Călin Popescu Tăriceanu. La câteva minute după ce Tăriceanu a ieşit din sala în care se număerau voturile, a sosit la grupul parlamentar şi Crin Antonescu.

Citit 731 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.